Sport
ŠIROK OSMIJEH BIJELO-PLAVIH

Hajradinović: Trebalo je biti i više razlike za nas
Objavljeno 11. rujna, 2017.
Pobjeda je došla kad su svi mislili da je kraj, rekao je junak Eros Grezda

Vezani članci

DERBI U GRADSKOM VRTU

Najslađa pobjeda: Osijek se vratio u borbu za vrh

Pobjeda u derbiju, pa još u posljednjim sekundama susreta, logično je donijela i širok osmijeh na licu osječkih nogometaša. Po prilikama je to moglo biti osigurano i ranije, no ovako je ispalo još efektnije, za pravu erupciju oduševljenja igrača, stožera i navijača. Među onima koji je najzaslužniji za osječko slavlje je novi bijelo-plavi Haris Hajradinović, koji je teško mogao poželjeti bolji debi u dresu novog kluba.

Prvijenci

Prvijenac, kojim je ekspresno anulirao zaostatak osim što je vratio Osječanima dominantnu ulogu u derbiju, vrlo brzo mu je „kupio“ i podršku navijača, pa nije ni čudo da je nakon utakmice primao brojne čestitke.

- Naravno da mi godi, ali najvažnije je da smo pobijedili. Momci su pružili maksimum, i ja. Zasluženo smo pobijedili, a mislim da je trebalo biti i više razlike. Ali najslađe je u posljednjoj minuti.

A za takav „šlag na torti“ pobrinuo se Eros Grezda, postigavši svoj prvi prvenstveni pogodak ove sezone.

- Svi koji su bili na stadionu i gledali utakmici mislim da se slažu da smo bili bolja momčad, da smo zaslužili pobjedu, koja je došla u najboljem trenutku, kad su svi mislili da je kraj. Zabio sam prvi gol ove sezone u HNL-u i jako samo sretan što smo dobili tri boda, jako važna za nas. Podrška je kao i svaku utakmicu bila odlična, svi su bili na nivou, kao i mi igrači na terenu. Bila je lijepa atmosfera, nije moglo biti ljepše, zabiti gol u posljednjoj minuti za tri boda. Nakon one utakmice s Cibalijom malo smo izgubili korak, ali pobjedom nad direktnim rivalom opet nas diže i vraća u borbu za vrh.

Navijačima nije propustio zahvaliti ni Gabrijel Boban, „predasistent“ za oba osječka pogotka, koji je povukao po desnoj strani u obje situacije.

- Pohvalio bih i naše navijače i gostujuće, stvorili su lijepu atmosferu, a mi smo pokazali da smo bolji. Nismo igrali nešto bajno, ali dominirali smo cijelo vrijeme, stvorili nekoliko prilika i na kraju zasluženo pobijedili. Bio je pravi derbi, teška, tvrda utakmica, nismo išli grlom u jagode ni mi ni oni. Mislim da je u prvom poluvremenu Ejupi zabio onu priliku, da bi vjerojatno bila druga utakmica, ali ovo je slađe. Zabili smo gol u posljednjim sekundama i zasluženo pobijedili.

Iako je Osijek uz bolju igru imao i više izraženijih prilika, ipak je brzo izjednačenje itekako utjecalo na daljnji tijek susreta. Da je zaostatak ostao duže, možda bi se u domaće redove uvukla i nervoza, a ovako za to nije bilo ni potrebe ni vremena.

- Bilo je jako važno što smo odmah izjednačili, bilo je puno lakše čim smo zabili taj brzi gol i onda je voda išla na naš mlin. Idemo dalje, znali smo da ćemo ovom pobjedom napraviti veliki posao i uključiti se u borbu za vrh. Trebamo nastaviti raditi, iz utakmice u utakmicu se dizati, igrati bolje i nadam se da ćemo krojiti vrh.

Čestitke Hajduka

Splićani su očekivano pognutih glava napuštali Gradski vrt. Poraz u derbiju uvijek boli, a pogotovo kada dođe u trenutcima uoči posljednjeg sučeva zvižduka, što je istaknuo i kapetan Hajduka Zoran Nižić, koji je samo nakratko donio prednost svojoj momčadi.

- Mislim da smo dobili sami sebe. Poslije našeg vodstva dopustili smo da praktički nakon 30 sekundi primimo gol, što je nedopustivo. I taj pogodak u posljednjoj sekundi, neshvatljivo krivo postavljanje, gubljenje lopte na našoj polovici, a Osijek je to kaznio, i to je to. Čestitam im na pobjedi. Oni su kaznili naše dvije pogreške koje smo preskupo platili. To nam se događa već duže vrijeme. No, dug je put pred nama, treba puno raditi i ne smijemo si ovo više dopustiti jer će nas puno koštati. Trebamo izvući pouke iz ovoga, u nedjelju nam dolazi Rijeka, s kojom počinjemo seriju utakmica kod kuće i ako se mislimo boriti za naslov, moramo ići svaku utakmicu na pobjedu - zaključio je Nižić.

Goran ROGULJIĆ
BARIŠIĆ JOŠ DVA DANA BEZ TRENINGA

Osijek je u derbi morao bez kapetana Borne Barišića. On se s reprezentativne akcije vratio s lakšom ozljedom lista pa se nije željelo rIskirati. Borna će još dan-dva biti izvan trenažnog procesa, a onda bi se trebao vratiti u puni pogon i vjerujemo povesti svoju momčad u Koprivnici. Kapetansku traku protiv Hajduka nosio je Mile Škorić. D.Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike