Regija
UOČENI NEDOSTATCI

Strossmayerov trg još uvijek nema uporabnu dozvolu
Objavljeno 9. rujna, 2017.

ĐAKOVO - Koliko je rekonstrukcija Strossmayerova trga koštala, koji su izvori financiranja i ima li otvorenih stavki, pitao je HDZ-ov vijećnik Branko Kolak na aktualnom satu. Iako građani, koji već uvelike prolaze Trgom, šeću, sjede na klupama, misle da je njegova obnova završena, ipak nije.

– Trg nije završen, još nema uporabnu dozvolu. Došlo je do izmjena projekta, imamo problem s fontanama, ne rade kako je zamišljeno. Stoga je održan sastanak s izvođačem. Trg je još uvijek gradilište, a uporabna dozvola, kako se budu rješavali zaostale aktivnosti, ići će parcijalno - odgovara gradonačelnik Marin Mandarić. Dodao je kako je predračunska vrijednost projekta 12 milijuna kuna, podsjetivši da je Grad podigao kredit, no da je on išao za podmirenje obaveza Grada, pa je ova investicija isplaćivana iz tekućeg financiranja. Dosad je isplaćeno devet milijuna kuna izvođaču, osječkoj Gradnji, a, prema posljednjoj situaciji, ostalo je još milijun, dodao je. Dosad je Grad s izvođačem potpisao više aneksa ugovora.

- Razlika od dva milijuna kuna odnosi se na realizaciju paviljona – suvenirnice, kioska te sanitarnog čvora, u prolazu između tržnice i katedrale, te dovršetka preostalog dijela popločivanja u Ulici Luke Botića - dodao je Mandarić. Đakovačko-osječka nadbiskupija najavila je gradnju staračkog doma za svećenike u Botićevoj, pa da bi se izbjeglo habanje novih popločnika, s njima će se pričekati dok Nadbiskupija ne riješi projekt staračkog doma - objasnio je Mandarić, rekavši kako je građevinska dozvola razbijena u faze. Zamjenik gradonačelnika Antun Galić kaže kako primopredaja Trga još nije bila te da je na sastanku dogovoreno da se nedostatci otklone u roku od 14 dana.

- Osim na fontane to se odnosi i na izostanak podne rasvjete u Gupčevoj ulici i prolazu do tržnice, a izvođač treba promijeniti i drveće, a nakon predaje Trga Gradu o zelenilu će se brinuti Univerzal - najavio je.S.Župan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike