Regija
DAN OPĆINE NOVA BUKOVICA

Besplatni udžbenici za svih 117 osnovnoškolaca
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

NOVA BUKOVICA

U povodu blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije i Dana Općine, u Novoj Bukovici održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Načelnik Tomislav Bračun govorio je o aktualnostima i o projektima u tijeku i o viziji budućnosti općine. Najavio je da će se nova općinska vlast ugledati na najuspješnije općine i gradove kako bi stvorili pozitivnu klimu za poslovanje, školovanje i za život na području općine. Naglasio je mjere koje će poboljšati demografsko stanje, rekavši da u Novoj Bukovici svih 117 osnovnoškolaca ima besplatne udžbenike i radne bilježnice.

– Virovitičko-podravska županija učenicima prvih razreda sufinancira udžbenike s 400 kuna, a ostatak plaća Općina. Svi ostali učenici, dakle oni od 2. do 8. razreda, imaju stopostotnu pokrivenost troškova iz Općine pa smo nedavno odradili i postupke nabave. Po djetetu olakšavamo kućni budžet za oko 900 do tisuću kuna - rekao je Bračun, i dodao da je početkom godine uvedena mjera pomoći za novorođenu djecu u iznosu od 3000 kuna. Na prvoj sjednici novog vijeća donesena je i mjera sufinanciranja troškova vrtića kojom se pomaže roditeljima i potiče natalitet.

Među novim projektima Bračun je spomenuo nogostup u Zagrebačkoj ulici, projektnu dokumentaciju za domove u Bjelkovcu i Gornjem Viljevu, za cestu kod groblja i za LED rasvjetu u dvije ulice, dokumentaciju za energetsku obnovu doma u Bukovačkom Antunovcu i Vatrogasnog doma u Novoj Bukovici. U tijeku je izgradnja kanalizacije, a čeka se odobrenje projekta i početak gradnje školske sportske dvorane. Općina planira nabaviti vatrogasno vozilo, asfaltirati cestu do Gornjeg Viljeva, sagraditi vodovod u Dobroviću i niz drugih projekata. Nakon polaganja vijenca domaćini su poveli goste u razgledanje Zavičajnog muzeja i etnoparka.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike