Crna kronika
BUDALA ZA VOLANOM

Zbog 244 km na sat 11.600 kuna kazne
Objavljeno 15. kolovoza, 2017.
Policija je pratila 30 kilometara britanskog državljanina u BMW-u koji je napravio tijekom potjere čak osam prekršaja

SISAK

Sisačka policija izrekla je novčanu kaznu od ukupno 11.600 kuna 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je vozio osobni automobil BMW 244 kilometra na sat na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac i počinio osam prekršaja.

Mladi Britanac zaustavljen je na A3 na području Sisačko-moslavačke županije u nedjelju oko 21 sat, vozeći u smjeru Zagreba BMW britanskih registracija 244 kilometra na sat.

Osim osjetnog prekoračenja brzine, utvrđeno je da je počinio još i sljedeće prekršaje - požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, pretjecanje teretnih automobila trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorištenje pokazivača smjera, nepostupanje po zahtjevima izraženim svjetlosnim, zvučnim i znakovima policijskih službenika s pomoću svjetleće stop-tablice, prestrojavanje iz traka u trak, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Također, kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.

Policija mu je izdala obvezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna od 11.600 kuna te mu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navela je Sisačko-moslavačka policijska uprava.

Britancu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne. Ako kaznu ne plati u roku od tjedan dana, kreće sudski postupak te će snimka potjere biti priložena kao dokaz na sudu, i to je razlog što nije puštena u javnost.

Kako se neslužbeno doznaje, potjera za britanskim državljaninom bila je mnogo napetija od onoga što se može pročitati u policijskom izvješću. Čak 30 kilometara presretači su pratili obijesnog vozača BMW-a kako bi prikupili što više dokaza o prekršajima.

Kada su ga pokušali zaustaviti, vozač je stisnuo papučicu gasa i nestao. Odlučio je s autoceste izići na izlazu Križ gdje ga je navodno policija uspjela zaustaviti.

Vuk TEŠIJA/H

Britanski državljanin, osim što je počinio prekršaj, kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu

Kažnjeno pet osoba zbog brzina većih od 200 kilometara na sat

Tijekom proteklog vikenda policajci PU brodsko-posavske su u pet slučajeva, na autocesti A3, izvan naselja, utvrdili nepropisne brzine iznad 200 kilometara na sat. U petak oko 17 sati, na autocesti kod Bukovlja, zaustavljen je 25-godišnji državljanin Kosova koji je Škodom vozio brzinom od 214 km/h. Istog dana oko 23.40 sati kod Brodskog Stupnika zatečen je 37-godišnji državljanin Njemačke koji je BMW-om vozio 206 km/h. U subotu oko 5.40 sati, na autocesti, kod Zadubravlja, u nepropisnoj brzini od 208 km/h, zatečen je 27-godišnji državljanin Kosova koji je vozio svoj BMW švicarskih registracija. U nedjelju oko 10.15 sati na autocesti kod Starog Petrovog Sela utvrđeno je da 25-godišnji državljanin Turske upravlja osobnim automobilom VW registriranim u Belgiji brzinom od čak 258 km/h. Također 13. kolovoza, oko 14.15 sati, na autocesti, kod Dragalića, u prebrzoj vožnji je zatečena 26-godišnja Mađarica, koja je Audijem, slovačkih registracijskih oznaka, vozila 241 km/h.

Najčitanije iz rubrike