Osijek
OSIJEK.HR U NOVOM RUHU

Nova internetska stranica rasteretit će gradonačelnika zatrpanog upitima građana
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Nakon osam godina Grad Osijek svoju je postojeću i svima poznatu internetsku stranicu odlučio zamijeniti novom, suvremenijom, sadržajnijom i zanimljivijom.

To je jučer na predstavljanju nove mrežne stranice Grada Osijeka istaknula dogradonačelnica Žana Gamoš u društvu gradonačelnikovog savjetnika Ivana Zeke Pivača i dr. sc. Milana Puvače, vlasnika i direktora informatičke tvrtke Ofir d.o.o. koja djeluje u sklopu Osijek Software Cityja.

- U želji za što kvalitetnijom komunikacijom s građanima i pružanjem bržih usluga Grada Osijeka odlučili smo se za stvaranje nove internetske stranice. Nova stranica koja je danas puštena u rad daleko je modernija, preglednija, jednostavnija, brža i funkcionalnija. Ono što bih posebno izdvojila u želji da ubrzamo i pojednostavimo našim građanima put dolaska do željene informacije, odgovora i rješenja, jedna od najvećih novosti ove internetske stranice jest izravna komunikacija i suradnja s upravnim odjelima Grada Osijeka, a sve u cilju da svaki građanin što brže dobije odgovor i da za njega pronađemo rješenje - rekla je dogradonačelnica.

Osnovna svrha preusmjeravanja konkretnih upita građana upućenih gradskoj upravi, odnosno nadležnim gradskim službama, kako je istaknuo Zeko Pivač, jest rasterećenje gradonačelnika i dogradonačelnika, njihove elektroničke pošte i stranica na društvenim mrežama koji nisu u prilici odgovarati svakog dana na sve veći broj upita. Jer ako građanin, primjerice, želi postaviti pitanje o tome hoće li mu biti isplaćena božićnica namijenjena umirovljenicima i socijalno ugroženima, onda mu na to pitanje puno bolje može odgovoriti netko iz Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, dodao je. Zato će građani prilikom upućivanja svog pitanja moći birati kojoj se gradskoj službi obraćaju, rekao je Zeko Pivač. Naglasio je da je još jedan razlog zašto se pristupilo izradi nove mrežne stranice bio i činjenica da se ljudi danas sve više služe mobilnim telefonima i tabletima u internetskoj komunikaciji zbog čega je trebalo udovoljiti i tom kriteriju.

Cijena izrade nove internetske stranice, kako je rekao Ivan Zeko Pivac, jest 35.432 kune, a njezina izrada povjerena je tvrtki Ofir d.o.o. iz Osijeka nakon provedenog natječaja javne nabave. D. Celing

PRONAŠLI SMO SRETNO RJEŠENJE

Milan Puvača, u ime informatičke tvrtke koja je tvorac nove internetske stranice Grada Osijeka, rekao je kako je bio izazov pomiriti sve zahtjeve i očekivanja koje su u svezi s njom imali njezini budući korisnici, u prvom redu građani, ali i službenici gradske uprave koji će na svakodnevne upite građana reagirati.

- Nadam se da smo pronašli sretno rješenje koje će zadovoljiti sve one koji će koristiti novu internetsku stranicu Grada Osijeka - istaknuo je Puvača.

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike