Mozaik
USPRKOS POZIVIMA NA BOJKOT

Radiohead nastupio u Tel Avivu
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Britanska rock-skupina Radiohead nastupila je pred desecima tisuća fanova u Tel Avivu, ne obazirući se na pozive da otkažu koncert u okviru međunarodne kampanje bojkota Izraela u znak osude okupacije palestinskih teritorija. Glazbenici se uopće nisu osvrnuli na izraelsko-palestinski sukob tijekom više od dva sata provedenih u Park Hayarkonu pred 47.000 gledatelja. Glede kontroverze nastale tim koncertom, pjevač Thom Yorke samo je kazao prije zadnje pjesme "Karma Police": "O tome se mnogo pričalo, ali na kraju krajeva, mi samo sviramo".

U poruci objavljenoj na Twitteru prošlog tjedna Thom Yorke naglasio je da "sviranje u nekoj zemlji ne predstavlja podršku njezinoj vladi". "Svirali smo u Izraelu više od 20 godina s raznim vladama, nekima liberalnijima od drugih. Kao u Americi. Ne podržavamo Netanyahua ništa više od Trumpa, ali nastavljamo svirati u SAD-u." "Glazba, umjetnost, sastoji se u prevladavanju zidova, a ne njihovu podizanju", dodao je on.

Zadnjih godina brojni umjetnici sudjelovali su u kampanji bojkota protiv izraelske okupacije palestinskih teritorija dulje od 50 godina. No, koncert Radioheada posebno je privukao pozornost, jer je skupina poznata po zauzimanju stava o političkim temama, primjerice u korist borbe za okoliš. Hina

Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike