Crna kronika
DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Policiji predali 6,2 kg eksploziva, 158 bombi...
Objavljeno 20. srpnja, 2017.

SLAVONSKI BROD - Savjesni 37-godišnji građanin iz Slavonskog Broda u utorak je policiji dragovoljno predao dva revolvera, koje je pronašao u kući. Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u okviru akcije “Manje oružja – manje tragedija”, građani su u prvih šest mjeseci ove godine policiji dragovoljno predali 235 komada vatrenog oružja, od čega 231 komad automatskog (12) i rasprskavajućeg (219) oružja, od kojih najviše ručnih bombi - 158. No, predano je tu i 47 mina, te 14 komada ostalog oružja iz kategorije “A”, te četiri komada dugog i kratkog oružja (tri repetirajuća i jedan pištolj) iz kategorije “B”.

- Građani su također dragovoljno predali 6493 komada streljiva za dugo oružje i 6,2 kilograma eksploziva. U istom razdoblju prošle godine, građani su policiji dragovoljno predali 258 komada vatrenog oružja od čega osam komada automatskog, 237 komada rasprskavajućeg, te 13 komada dugog i kratkog oružja. Također su dragovoljno predali 7815 komada streljiva za dugo i kratko oružje i jedan kilogram eksploziva - doznajemo iz PU brodsko-posavske.

Iz policije ističu da je i dalje aktualna akcija “Manje oružja – manje tragedija”, i građani se mogu odlučiti na dragovoljnu predaju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava bez ikakvih kazni. Potrebno je nakon odluke pozvati policiju na 192, a više detalja o akciji građani mogu dobiti putem besplatnog telefona broj 08008892.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike