Crna kronika
ŽENA PUŠTENA NA SLOBODU

Pokrenuta istraga zbog krijumčarenja više od 163 kilograma marihuane
Objavljeno 27. lipnja, 2017.

SLAVONSKI BROD

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu ispitalo je 29-godišnjaka i 43-godišnjakinju, oboje hrvatskih državljana, koji su se nalazili u tegljaču u kojem je pronađeno više od 163 kilograma marihuane, te donijelo rješenje o provođenju istrage.

Odvjetništvo sumnjiči par da su 23. lipnja, na autocesti A3 u tegljaču marke Scania krapinske registracijske oznake i poluprikolici marke Crone, prevozili 163,86 kilograma marihuane (sa sadržajem više od 0,3 posto tetrahydrocannabinola).

Nakon provedenih ispitivanja te donesenog rješenja o provođenju istrage, protiv 29-godišnjaka je sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, na prijedlog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor, dok je žena puštena na slobodu.

Podsjetimo, kamion s poluprikolicom zaustavljen je prošlog petka oko 20.30 sati na odmorištu Sredanci, pokraj autoceste A3. Kamion su zaustavili i prekontrolirali carinici Mobilne jedinice Osijek i policajci Policijske uprave brodsko-posavske u okviru akcije koju provode s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija, prevencije i sprječavanja prekršaja i kaznenih djela, te pronalaženja osoba, roba i predmeta koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela i objavljenim potragama.

Droga je bila skrivena u 155 paketa u tzv. koritu ispod tovarnog prostora, a droga vrijedna 3,2 milijuna kuna putovala je prema europskom tržištu narkotika.S.Lacić

ZAPLIJENJENO VIŠE OD 350 KILOGRAMA MARIHUANE

U manje od devet proteklih mjeseci, od studenog prošle godine do zapljene prošlog petka, policajci su u Brodsko-posavskoj županiji zaplijenili 351,78 kilograma marihuane. Uz to oduzeto je i 10 kilograma heroina.

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike