Osijek
TREBAJU POMOĆ

Apel osječkog Azila: Nedostaje hrane, stanje je kritično!
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Osječki Azil za napuštene pse u Nemetinu pod hitno treba hranu.

Jučer su na svojim Facebook stranicama članovi Udruge Pobjede koja se brine za pse u Azilu objavili da psima u ljetnim mjesecima nedostaje hrane.

- Stanje je kritično! Inače hranu svaki dan dovozimo iz studentskog kampusa, no studenata je sve manje pa tako i hrane, a gladnih psećih usta je 180. Psi ne biraju, sve je dobrodošlo, sve vrsta hrane - kazala nam je Ivana Crnoja, predsjednica udruge koja vodi Azil.

Iz Azila poručuju građanima da očiste zamrzivače, skupe stari kruh koji im više ne treba, ili ako su u mogućnosti da kupe kakvu vreću suhe hrane za pse i tako pomognu da psi prežive ljetne mjesece siti, do udomljenja. Naime, u nepunih šest mjeseci ove godine iz osječkog Azila udomljeno je više od 200 pasa. Građani su shvatili da i pas koji “nema papire” vrijedi isto kao i onaj koji ih ima i da je jednako dobar, ako ne i bolji prijatelj, životni suputnik i kućni ljubimac.

- Trenutačno imamo u Azilu mnogo štenaca koji traže dom. Svi koji bi željeli udomiti njih, ili bilo kojeg drugog psa, mogu doći svaki dan između 10 i 18 sati i upoznati ih. Ako ih ljudi i ne mogu udomiti iz bilo kojeg razloga, neka ih barem dođu prošetati i tako im uljepšati boravak u Azilu. S. Lacić

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike