Osijek
72. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA OSIJEKA OD FAŠIZMA

Ivan Anušić: Važno je razjediniti antifašizam i komunističke zločine
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Osijek u četvrtak, 22. lipnja, u Perivoju kralja Tomislava obilježila je 72. obljetnicu oslobođenja Osijeka od fašističke okupacije. Polaganjem vijenaca na ploču kosturnice i minutom šutnje počast žrtvama fašizma odali su predstavnici Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Udruge antifašističkih boraca i antifaštista Osijek, Udruge antifašističkih boraca i antifaštista Grada Vukovara, Gradskog odbora SDP-a Osijek, Židovske općine Osijek i Vijeća nacionalnih manjina Grada Osijeka.

- Položili smo vijence u čast onih kojih danas više nema. Osijek danas slavi dan svoga oslobođenja, želim da ostane takav, ali i da gospodarstvo krene nabolje i da politika bude jednostavnija - poručio je Jovan Nišević, potpredsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Osijeka.

- Danas obilježavamo Dan antifašističke borbe, Županija u to ime polaže vijenac i odaje počast svim onim antifašistima koji su za vrijeme Drugog svjetskog rata dali svoje živote u borbi protiv fašizma - poručio je župan Ivan Anušić i upozorio da ne možemo podvući znak jednakosti između antifašista i antifašizma te komunističkih zločina koji su pod krinkom antifašizma počinjeni za vrijeme, a posebice nakon Drugog svjetskog rata.

Gradonačelnik Ivan Vrkić poručio je da svaka demokratska i slobodna država mora biti na usluzi svim svojim građanima, a ne samo onima koji njome vladaju.

- U ovom našem slobodnom društvu, koje se razlikuje od socijalističkog i komunističkog, najvažnije je da budemo slobodni, miroljubivi i tolerantni - rekao je gradonačelnik Vrkić. J. Pejaković

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike