Regija
UZ ĐAKOVČANKE I “ĐAKOVAČKE KRONIKE”

Na korzu otvoreni
8. Đakovački rezovi
Objavljeno 22. lipnja, 2017.

ĐAKOVO

Preksinoć su na gradskom korzu u Đakovu otvoreni 8. Đakovački rezovi. Na svečanom otvorenju, koje je okupilo veliki broj domaće publike i gostiju, nastupila je Ženska vokalna skupina Đakovčanke. U ime organizatora posjetitelje Rezova pozdravila je predsjednica Đakovačkih rezova Sanja Bježančević.

- Koncept Đakovačkih rezova, zamišljen kao urbana priča i istovremeno sličnost i suprotnost Đakovačkim vezovima, nije se bitno mijenjao od prvog izdanja. Ono što je pak potpuno jasno, Rezovi kroz različite kulturno-umjetničke forme progovaraju o aktualnim temama. I možda naš zadatak i naša snaga nisu mijenjati svijest ili popraviti svijet, ali jesu spajati različite kulture i širiti toleranciju. I zato Đakovački rezovi otvaraju svoja vrata i prozore svima. Bez obzira na boju kože i vjersku pripadnost. Bez obzira na političke boje i stavove. Bez obzira na sve različitosti, jer one nisu nikada, niti će ikada, biti prepreka boljem sutra - napomenula je Bježančević na otvorenju Rezova.

Osme Đakovačke rezove otvorio je gradonačelnik Marin Mandarić, uz pohvale manifestaciji i uz nadu da će Rezovi u godinama koje dolaze još i više rasti i nastaviti promovirati Đakovo. Nakon otvorenja posjetitelji su, na velikom platnu pogledali film Nade Varšave “Moja najdraža pjesma” iz 1975. i epizodu “Đakovačkih kronika” s početka 1970-ih.

Program Rezova nastavio se jučer i danas projekcijama EFF Srce Slavonije, a sjajni Fluentes zatvorit će Rezove danas (petak) u 23 sata.M.M.

Najčitanije iz rubrike