Regija
KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE

Predsjednik Željko Glavić
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

POŽEGA

Na konstituirajućoj sjednici sastavljeno je novo Gradsko vijeće Požege, koje čini 12 vijećnika koalicije HDZ-HSU, šest vijećnika SDP-a, dva vijećnika Nezavisne liste i vijećnik Živog zida.

Zbog nespojivosti dužnosti gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha svoje su mandate vijećnika stavili u mirovanje. Dužnost zamjenika vijećnika obnašat će Kruno Blažević, Ivana Šimleša i Igor Bajt. Zbog nespojivosti dužnosti vijećnika s obavljanjem posla u gradskoj upravi umjesto izabrane vijećnice Slavice Kruljac dužnost vijećnice obnašat će Kristina Turković. Sa SDP-ove liste svoje vijećničke mandate u mirovanje su stavili Zdravko Ronko i Tomislav Jakobović, a umjesto njih dužnost vijećnika obnašat će Ivan Čolak i Zvonko Štajduhar.

Na prijedlog vijećnika koalicije HDZ-HSU za predsjednika Vijeća izabran je prof. dr. sc. Željko Glavić (HDZ), dugogodišnji ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, gotovo jednoglasno, sa samo jednim glasom protiv, vijećnika SDP-a. Za zamjenike predsjednika izabrani su Igor Krizmanić (HDZ) i Ivanka Marić (HSU) s 14 glasova za i 6 protiv. Novoizabrani predsjednik pročitao je tekst prisege koju su dali svi vijećnici i potpisali izjavu prisege.

Tako sada novi saziv Gradskog vijeće Grada Požege čini u ime koalicije HDZ-HSU 12 vijećnika - prof. dr. sc. Željko Glavić, Igor Krizmanić, prim. dr. Drago Gašpar, Ivanka Marić, Dragan Borevac, Ivan Radičević, Slobodan Manović, Drago Despić, Kruno Blažević, Ivana Šimleša, Igor Bajt i Kristina Turković; SDP-ovi su vijećnici prim. dr. sc. Marijan Cesarik, Marina Mirković, Tamara Puač, Martina Vlašić, Ivan Čolak i Zvonko Štajduhar; vijećnici Nezavisne liste grupe birača su Dražen Pekčec i Marijana Švajda, a u ime Živog zida vijećnik je Branko Spajić, koji se ispričao zbog izostanka sa sjednice i jedini još nije položio prisegu. Nakon prisege himnu je otpjevala mag. mus. Ana Ticl iz Glazbene škole Požega.

Novoizabrani predsjednik Željko Glavić zahvalio je na povjerenju i pozvao sve vijećnike na konstruktivan rad, prijedloge i suglasje oko odluka bitnih za grad Požegu.

Novi požeški gradonačelnik Darko Puljašić čestitao je svim izabranim vijećnicima i nositeljima funkcija u Gradskom vijeću te pozvao na jedinstvo u radu.AGM Kruna

Novi članovi upravnih vijeća

Imenovani su i novi članovi upravnih vijeća gradskih ustanova, pa će tako u Gradskoj knjižnici i čitaonici biti Silvija Sertić, Ksenija Knezović i Veronika Šakota, u Gradskom muzeju Katarina Soldo Obućina, Verica Jurić i Mislav Bojić, u Gradskom kazalištu Anita Jakobović, Goran Peić i Dražen Muljević, a u Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda imenovani su Dalibor Tomljanović, Mirela Višaticki i Ivo Han.

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike