Regija
MATICA HRVATSKA OGRANAK SLATINA

19. koncert mladih slatinskih glazbenika
Objavljeno 19. lipnja, 2017.

SLATINA - Matica hrvatska Ogranak Slatina ove je godine organizirala koncert mladih slatinskih glazbenika 19. godinu zaredom. Predsjednica Ogranka Zorica Varga uvodno je pozdravila izvođače, sadašnje i bivše učenike slatinske glazbene škole, “koji su prve notne zapise odsvirali baš ovdje, u svome gradu, a danas učenike i studente drugih škola i fakulteta, koji se, eto, vraćaju ponekad starim stazama i predstavljaju nam se, a mi uživamo u njihovim ostvarajima ponosni što su ponikli na ovim prostorima”.

Nastupili su učenici Osnovne glazbene škole Slatina Ivan Rončević (1. razred harmonike), Patricija Veriga (2. razred klavira) i Tea Gumbarević (6. razred harmonike), te Leonarda Dušak (3. razred gitare u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru) i Josip Matić (saksofon, završeni učenik Glazbene škole u Varaždinu i uskoro student Muzičke akademije u Grazu). Nastupili su i članovi tamburaškog orkestra OGŠ Slatina pod ravnanjem Martine Tepeš.

Matica hrvatska u Slatini već tradicionalno knjigama nagrađuje najbolje učenike završnih razreda slatinskih osnovnih i srednjih škola, a koncert mladih slatinskih glazbenika održava se na kraju nastavne godine, pa je to i najbolja prigoda da se nagrade najbolji učenici. Među nagrađenima ove godine bila je najbolja učenica slatinske OŠ Josipa Kozarca i svih osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji Iskra Maravić, najbolji učenik Industrijsko-obrtničke škole i svih trogodišnjih škola u županiji Ivan Horvat, kao i najbolji u OŠ Eugena Kumičića Marko Rastija, u OGŠ Slatina Matej Orina te najbolja učenica Srednje škole Marka Marulića Katja Živković.

Prigodne nagrade glazbenicima i knjige u izdanju Matice hrvatske najboljim učenicima slatinskih škola uručila je Zorica Varga, a čestitke na dosadašnjim uspjesima i želje za njihovo daljnje uspješno školovanje izrazio je i gradonačelnik Denis Ostrošić.

Osim članova Matice hrvatske i nagrađenih učenika i njihovih roditelja, na koncertu u punoj dvorani Hrvatskoga doma bili su učitelji, profesori i ravnatelji slatinskih škola, kao i ostali građani. Petar Žarković

U publici i Tomo Sudarić

Na koncertu je bio i Tomo Sudarić, koji je i pokrenuo osnivanje komornog ansambla Matice hrvatske. Osim godišnjih koncerata za slatinsku publiku, Sudarić je održao i nekoliko humanitarnih koncerata koji su imali svrhu pribaviti materijalna sredstva za kupnju instrumenata potrebnih Osnovnoj glazbenoj školi Slatina.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike