Dome slatki dome
SAVJET

Sapunom protiv bubica
Objavljeno 14. lipnja, 2017.

Ako vas nerviraju bubice koje se nakupljaju na lišću i cvijeću, ili ako vam one prave štetu na biljkama, sapun može biti idealan da ih se riješite. Jednostavno naribajte polovinu sapuna, pa to ubacite u bocu vode. Tu mješavinu stavite u posudu s raspršivačem i poprkajte lišće svojih biljaka. Kukci baš ne vole sapun. Ako vas je ubo komarac i to mjesto vas svrbi, samo protrljajte malo navlaženog sapuna preko uboda. Osjetit ćete olakšanje istog trenutka.

Odaberite omiljeni miris sapuna, pa ga ubacite u ladicu u kojoj držite rublje. Tako će rublje poprimiti lijep miris, a svaki put kada otvorite ladicu, osjetit ćete omiljenu aromu.

Imate upornu mrlju na odjeći? Dobro ju istrljajte sapunom, pa ostavite da se sve osuši prije nego što ponovo operete. Ako imate problema s neugodnim mirisima u obući, što se jako često javlja ljeti kada se noge više znoje, onda vjerojatno koristite one skupe sprejeve za osvježavanje obuće. Dobra je vijest da umjesto toga možete slobodno upotrijebiti najobičniji sapun. U svaku cipelu stavite po jedan sapun, pustite da odstoji preko noći i ujutro će mirisati kao nove.

Prije nego što se uputite u kopanje po vrtu, prijeđite noktima preko suhog sapuna. Dopustite mu da se nagomila ispod nokta, jer onda tu neće ući prljavština.J.Kn.

Možda ste propustili...

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

Najčitanije iz rubrike