Regija
DRAMSKA SKUPINA VILJEVO

U društvu najboljih kazališnih
skupina iz cijele Hrvatske
Objavljeno 12. lipnja, 2017.

VILJEVO

Slavonci i gluma, posebice dramski amaterizam, oduvijek su bili neraskidivo vezani, a da se ta tradicija nastavlja i prenosi i na mlade generacije, najbolja je potvrda Dramska skupina iz Viljeva koja već godinama osvaja srca publike prilikom svakog svog nastupa. Posljednjih godina, zahvaljujući redovnim probama, vježbama i neprestanom usavršavanju, ovi glumci amateri počeli su osvajati i brojna visoka državna priznanja i odličja, među kojima su i nagrade za najbolji novi dramski tekst.

- S obzirom na izuzetno skromne uvjete rada i održavanje proba, već prošlogodišnji plasman na Državni festival Dramske skupine iz Viljeva s predstavom “Svakom jednom u životu krene”, bio je senzacionalan uspjeh i veliko priznanje našem radu, jer na Državnom festivalu završavaju najbolja amaterska kazališta Hrvatske - naglašava autor tekstova i glumac Danko Ronta.

Isti autor potpisuje i scenarij za novu ovogodišnju predstavu nazvanu “Cigan”, koju je postavio i na scenu, a viljevački glumci amateri odlučili su prijaviti se na Županijsku smotru amaterskih dramskih ansambala u travnju u Slavonskom Brodu. Tamo je od sedam prijavljenih predstava selektor smotre na Državni festival u Pazinu i Vodicama kao najbolje poslao predstave “Maturanti”, Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda i “Cigan” Dramske skupine iz Viljeva. Tako se ova mala amaterska glumačka družina i ove godine plasirala među najbolje kazališne skupine iz Hrvatske. Na dodjeli nagrada Državnog festivala u Vodicama autor predstave Danko Ronta osvojio je nagradu za najbolji novi dramski tekst.

- Dobiveno priznanje i sudjelovanje na Državnom festivalu još nam je važnije jer su u prosudbenom povjerenstvu bila brojna poznata imena domaćeg glumišta kao što su Mirta Zečević, kazališna i filmska glumica, Dubravka Carić-Crnojević, kazališna redateljica, i Robert Raponja, kazališni redatelj - poručuju glumci iz postave “Cigana” - Marija Knežević, Marta Senković, Valentina Šumanovac, Ivana Ronta, Marin Kopić, Andrej Šuvak, Filip Knežević, Darko Lacković, Nikola Maroković i Danko Ronta. Lidija Aničić

Na Državnom festivalu autor predstave “Cigan”, Danko Ronta, nagrađen je za najbolji novi dramski tekst

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike