Novosti
IVAN VRKIĆ ZA GLAS SLAVONIJE:

Odmah krećemo u nastavak projekta Pampas i obnovu Tvrđe
Objavljeno 5. lipnja, 2017.

U svojoj izjavi za Glas Slavonije gradonačelnik Ivan Vrkić zahvalio je svim građanima koji su mu dali povjerenje, kao i onima koji mu nisu dali glas, kazavši da će ga motivirati na još veći rad na korist svih građana. Vrkić je o odnosima u Gradskom vijeću kazao kako će o sastavljanju većine u Osijeku razmišljati od ponedjeljka.

- Mislim da je sve ono što smo radili u proteklom mandatu dovoljan uvod za sastavljanje većine u Vijeću bez problema, kako bismo nastavili raditi kao u proteklom mandatu. Nije bitno tko je lijevo, a tko desno, važno je tko je spreman raditi za Osijek. Kampanja je bila pristojna. Argumentirano smo raspravljali, ponekad žučljivo, ali nikada preko granice, što je dokaz da smo demokratski grad. U cijeloj kampanji vodio sam izuzetno računa da predlažemo prave projekte i da budemo dobri sa središnjom vlasti. Znamo za razdoblje kada se sa Zagrebom inatilo i da od toga nije bilo nikakve koristi - kazao je Vrkić.

Na pitanje koji će mu biti prvi sljedeći gradonačelnički potezi, Vrkić je kazao kako će odmah nastaviti sve poslove koji su zastali zbog njemu neobjašnjivih razloga.

- U prvom redu mislim na gradnju sportskog kampa na Pampasu. Čeka se samo jedno mišljenje, u kojem treba reći je li odluka Gradskog vijeća u skladu sa zakonom i zbog toga stoji investicija stranog ulagača vrijedna 50 milijuna kuna. Odmah ću nazvati ministra (graditeljstva i prostornog uređenja, nap.a.) i tražiti obrazloženje. Tu je i još nekoliko projekata koji su zastali. Primjerice, u Trpimirovoj ulici ide gradnja nekoliko kružnih tokova. Prije tri mjeseca mogli smo početi radove na trećoj fazi spajanja promenade u Gornjem i Donjem gradu, a tek smo je sad započeli. Ovih dana započinjemo veliki projekt u Tvrđi, za koji je Grad dobio više od 50 milijuna kuna nepovratnih sredstava - istaknuo je Vrkić.I.Mikulić

Nije bitno tko je lijevo, a tko desno, važno je tko je spreman raditi za Osijek

Najčitanije iz rubrike