Zdravlje
OBNAVLJANJE ZDRAVLJA

Iscjeljujuće vibracije zvučne kupke
Objavljeno 5. lipnja, 2017.
Zvučna kupka je meditativni koncert koji možemo ne samo slušati nego i osjetiti duboko unutar našeg tijela

U ovom užurbanom vremenu sve smo svjesniji koliko nam je potreban odmor za naše tijelo, duh i dušu. Žudimo za trenucima samo za nas, za trenucima u kojima možemo spoznati sebe i svoju snagu koja nam je potrebna kako bismo lakše prolazili kroz izazove koje nam donosi život.

Zvučna kupka je meditativni koncert koji možemo ne samo slušati nego i osjetiti duboko unutar našeg tijela, zbog vibracije gonga i ostalih instrumenata razvijamo naš odnos sa zvukom s pomoću suptilnih i novih zvukova.

Na ovim radionicama slušaju se zvuci gonga i tibetanskih zdjela, a polaznici imaju dojam kao da se u tim zvukovima „kupaju“. Vibracije gonga potiču tijelo na uspostavljanje i obnavljanje optimalnog zdravlja na dubljoj razini te pomažu mozgu pri ispuštanju „sretnih“ kemikalija – endorfina, encefalina i serotonina. Nakon zvučne kupke nastupa unutarnji mir koji obnavlja stanice tijela, smiruje, pročišćava i harmonizira osjećaje, osposobljava za suočavanje sa životnim izazovima i povećava radost i samopouzdanje. Pospješuje se cirkulacija krvi i limfe i podiže životna energija. Uspostavlja se harmonija prirodne frekvencije vibracije našeg tijela. Zbog toga se zvučna kupka sluša u ležećem položaju, čime se produbljuje samo iskustvo, a pozornost je usmjerena na suptilne vibracije unutar tijela. Takav odnos sa zvukom pomaže pri osobnom razvoju, ali također i pri svakodnevnim odnosima u obitelji, društvu i u poslovnom okruženju jer osvještavanjem mi učimo kako stvarno slušati.

Zvučne kupke održavaju se i u Osijeku u dvorani Joga Home u Tvrđi, gdje možemo osjetiti sve dobrobiti ove metode. Zvučna kupka potiče unutarnji mir, zdravlje, samopouzdanje, stvara osjećaj blagostanja i ljepotu koja dolazi iznutra. Za više informacija možete se javiti na broj 091/170 19 00 ili pogledati na www.centarosobnemoci.com. (G.Radetić)

DOBROBITI ZVUČNE KUPKE

l smiruje živčani sustav

i duboko opušta, potpomaže kvalitetniji san

l blaga masaža i harmonizacija

tjelesnih stanica

l regulira rad endokrinih

žlijezda

l potiče cirkulaciju

krvi i limfe

l regulira krvni tlak

l balansira rad lijeve i

desne hemisfere mozga

l jača imunitet i čisti

tijelo od toksina

l potiče kreativnost

i samopouzdanje, intuiciju, obnavlja životnu radost

Na ovim radionicama slušaju se zvuci gonga i tibetanskih zdjela, a polaznici imaju dojam kao da se u tim zvukovima “kupaju”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike