Osijek
2. FESTIVAL DJEČJEG GLAZBENOG STVARALAŠTVA

Uspjeh OŠ Tenja: Mjuziklu “Paroščić putuje svijetom” prvo mjesto
Objavljeno 30. svibnja, 2017.

Na 2. izdanju Festivala dječjeg glazbenog stvaralaštva, održanom 12. i 13. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u organizaciji Glazbene udruge Opus, prvo mjesto u kategoriji mjuzikla osvojili su učenici OŠ Tenja. Drugu nagradu s mjuziklom Šuma Striborova osvojili su učenici OŠ “August Šenoa” Osijek. Mjuzikl Paroščić putuje svijetom, koji je napisala Draženka Šebek, ravnateljica OŠ Tenja, bio je jedino autorsko djelo na Festivalu, što je izazvalo veliko oduševljenje žirija i publike.

- U mjuziklu su sudjelovali učenici od 1. do 5. razreda, a glumačku tehniku te samo snalaženje na sceni i pjevačke sposobnosti usvojili su izvrsno. U kategoriji mjuzikla natjecali smo se sa sedam drugih škola iz RH i sretni smo što smo osvojili i žiri i publiku - kaže ravnateljica Šebek.

- Tema mjuzikla je dijete koje unatoč svim obavezama najviše voli pobjeći u svoj svijet, gdje se druži s prijateljima. To je dijete koje ne želi biti sputavano, koje želi slobodno kročiti kroz život i spremno je za sve izazove u svim situacijama. Glavni likovi mjuzikla su Linka Gatalinka, Vuk Samotnjak, Jazz Jazavac, koji su i napisani prema karakterima djece - objašnjava Šebek te ističe da su joj u realizaciji mjuzikla pomogli kostimografkinja i scenografkinja, učiteljica Silvija Škobić i vjeroučitelj Vladimir Najbauer.

Učenici OŠ Tenja trenutno imaju “turneju” po školama, a prva destinacija dobro im je znan Gorski kotar, kamo redovito odlaze u dječje kampove, u kojima sudjeluju na tematskim likovnim i glazbenim radionicama. Također, 1. lipnja u kinu Urania i 19. lipnja u DK Branka Mihaljevića održat će premijeru CD-a mjuzikla s kojim su osvojili Festival, a posjetitelji će ga moći dobiti uz donaciju. J. Pejaković

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike