Mozaik
DAN OPĆINE ČEMINAC

Colonia razveselila brojnu publiku
Objavljeno 29. svibnja, 2017.

Kako je posljednjih godina postala tradicija, Dan općine Čeminac proslavlja se, uz raznovrstan program i bogatu gastro ponudu, nastupom estradnih zvijezda. Ove je godine odluka pala na Coloniju. Sudeći prema odazivu i reakcijama, organizatori su pogodili u sridu. Nosila je Indira, tijekom cijelog koncerta, veliki broj posjetitelja različitih životnih dobi. Nizale su se njezine uspješnice, od onih početnih, iz polovine 1990-ih, pa sve do najnovijih hitova. Svoju je osebujnost pokazala i izletom u neke druge, starogradske vode, obogaćene modernih dance ritmom, što se pokazalo prilično dobrim pokušajem. Nastup je prekinut samo u trenutku kada je nebo iznad središta Čeminca obasjao vatromet.

Koncert Colonije bio je samo šećer na kraju proslave Dana općine Čeminac, koja je započela polaganjem vijenaca na spomen-obilježjima svim poginulim mještanima u Čemincu, Grabovcu, Kozarcu i Novom Čemincu. Od nogometnog igrališta mjesnog nogometnog kluba Mladosti krenula je potom seoskim ulicama povorka brojnih svatovskih zaprega. Odredište je bilo središte mjesta, odakle su se već nadaleko širili mirisi čobanca i ribljeg paprikaša. Za kuhanje su glavni i odgovorni bili članovi lovačkih društava i ribiči iz Čeminca, Novog Čeminca te Grabovca. Kako je to red i običaj, slavljenici su brojne goste počastili, osim spomenutim delicijama, još i janjetinom, odnosno prasetinom. Uslijedio je nastup tamburaškog sastava Širok šor iz Slavonskog broda, kojeg je na stageu zamijenio KUD Golubica iz Grabovca. Budući da je i vrijeme izdržalo, kući se rijetko kome išlo. Na kraju su se ipak svi razišli prepuni lijepih dojmova.I.Getto

PROSLAVA ŠKOLE

U proslavu Dana općine Čeminac na neki se način uklopila i proslava OŠ Čeminac, koja je obilježila vrijedan jubilej, 50. godišnjicu osnutka. Rođendan su proslavili na malo drukčiji način. Danima uoči proslave organizirali su plesne radionice za učenike, a sve ono što su naučili, prezentirali su roditeljima i ostalim gostima. Sve su zaokružili velikom izvedbom flash moba s više od 150 učenika i učitelja.

Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike