Regija
ANALIZA IZBORA POŽEŠKOG SDP-A:

Svojim programom nismo uspjeli doći do svih birača
Objavljeno 23. svibnja, 2017.

Vezani članci

POBJEDNICI ZAHVALILI BIRAČIMA

HDZ u cijeloj županiji jači nego ikad

POŽEGA - Konferenciju za novinare s osvrtom na rezultate izbora sazvao je SDP, a na njoj su govorili Marijan Cesarik, predsjednik GO SDP-a Požega, kandidat za župana Željko Samardžija i predsjednik ŽO SDP-a Zdravko Ronko, koji je ušao u drugi krug kao kandidat za požeškog gradonačelnika.

Željko Samardžija nije ušao u drugi krug jer je dosadašnji župan Alojz Tomašević odnio natpolovičnu većinu glasova u prvom krugu.

– Nekoliko smo postotaka podbacili, 3-4 posto, koje smo prema mojim predviđanjima trebali osvojiti. S obzirom na to koliko smo radili, koliko je malo vremena bilo u kampanji i da nismo uspjeli doprijeti do svih ljudi u svim naseljima na području cijele županije, toliko smo i dobili. Čestitao bih svima koji su ušli u izbornu utrku, a posebno pobjednicima - kazao je Samardžija.

Zdravko Ronko, koji je izborio ulazak u drugi krug izbora za požeškog gradonačelnika s Darkom Puljašićem, koji ima osjetno veću prednost u broju glasova, zahvalio je medijima na korektnom praćenju izborne kampanje.

– Na izbore je u Požegi od upisanih 21.962 glasača izišlo njih 11.256. Za program SDP-a, koji je nudio jeftinije i racionalnije izvršne vlasti bez uhljebljivanja i s 4 milijuna kuna uštede, dva puta veći iznos za novorođene sugrađane i dva puta više stipendija, besplatan vrtić za treće i svako daljnje dijete, besplatno parkiranja za umirovljenike, bolje uvjeta za branitelje, njihove udruge i više novca za obilježavanje događaja iz Domovinskog rata, više novca za rad sportskih udruga i sportskih manifestacija, vraćanje stipendija vrhunskim sportašima, smanjenje cijena gradskih komunalija, racionalizaciju gradskih tvrtki... glasala su 2633 građanina, a kod njih 19.345, uključujući i one koji su glasali tako da nisu ni izišli na izbore, taj naš program nije naišao na prolazak, kao što ni HDZ-ov program nije imao prolazak kod 17.017 građana. No, volju građana, kakva god ona bila, svidjelo se to nekom ili ne, treba poštovati – zaključio je Ronko. AGM Kruna

Možda ste propustili...

NIJE ZA MLAĐE OD 16 GODINA

Predstava “Čudo u Poskokovoj Dragi”

NA 7. OTVORENOM PRVENSTVU SLAVONIJE U RAKETNOM MODELARSTVU

Đakovčani ekipno i pojedinačno treći

U ČAST KULTURNOM VELIKANU

Otkrivena je bista Isidoru Kršnjavom

Najčitanije iz rubrike