Regija
POBJEDNICI ZAHVALILI BIRAČIMA

HDZ u cijeloj županiji jači nego ikad
Objavljeno 23. svibnja, 2017.

Vezani članci

ANALIZA IZBORA POŽEŠKOG SDP-A:

Svojim programom nismo uspjeli doći do svih birača

POŽEGA - Predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednik GO HDZ-a Požega Darko Puljašić i budući požeški gradonačelnik, načelnici općina Ivica Kovačević, Zdravko Mandić, Mile Pavičić i Dalibor Bardač, gradonačelnice Anamarija Blažević i Antonija Jozić, gradonačelnici Vinko Kasana i Josip Budimir, zamjenik župana Ferdinand Troha i požeški dogradonačelnik Mario Pilon održali su konferenciju za novinare na kojoj su kao pobjednici lokalnih izbora zahvalili svim biračima na povjerenju.

- Mi smo najjača stranka ne samo u Požeško-slavonskoj županiji nego i na razini Hrvatske, a ovdje smo postigli iznimne rezultate s ljudima koji su vodili u proteklom mandatu svoje sredine. Istaknuo bih i novog kandidata iz HDZ-a koji je bio kandidat za gradonačelnika Požege Darka Puljašića. Oko sebe okupili smo i ljude iz drugih stranaka, naših koalicijskih partnera, za koje smo smatrali da imaju isti svjetonazor kao HDZ i da će to biti na dobrobit i nama, ali i njima. Dajući im određene pozicije kojima su bili zadovoljni, pokazali smo da držimo do njih – rekao je Franjo Lucić. Ocjenjuje da je postojala velika zainteresiranost brojnih udruga građana i nezavisnih lista za ove izbore, ljudi koji nisu imali do sada velikog političkog iskustva, a to se posebno odrazilo u gradu Požegi, gdje je bilo čak sedam kandidata za gradonačelnika.

- Mi smo sigurni da ćemo u drugom krugu, u koji ide općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević i kandidat za gradonačelnika Požege Darko Puljašić, pobijediti. Unutar stranke ocijenili smo da nova osoba mora doći na čelo Požege – kazao je Lucić. HDZ-ovi kandidati, nastavio je, ostvarili su pobjede s visokim postotcima glasova, više do 50 % pa do 80 posto, što je, ustvrdio je, jedan od najboljih rezultata u Hrvatskoj.

- Rezultati za župana od 54,47 posto, sa 17.327 glasova za Alojza Tomaševića, drugi su najbolji u Hrvatskoj – istaknuo je Lucić. AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike