Novosti
HDZ SE VRATIO U BELI MANASTIR

Rob pobijedio u prvom krugu
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

BELI MANASTIR

Nakon osam godina vladavine SDP-a jedini baranjski grad jučer je, u prvom krugu, osvojio HDZ i njegovi koalicijski partneri, vrativši tako u svoje okrilje svoju nekadašnju postreintegracijsku utvrdu. S tristotinjak glasova više, nakon što su, nešto nakon 22 sata, prebrojeni listići s osam od dvanaest izbornih mjesta, uvjerljivo je vodio Tomislav Rob, kandidat koalicije HDZ-HDSSB-HSU za gradonačelnika Belog Manastira. Njemu je to prvi politički izlet, koji je, pokazali su glasovi, urodio plodom. Zamjenici će mu biti HDSSB-ov Goran Hes, bivši gradski vijećnik, i HDZ-ova Ivana Bandov-Paulić, dosadašnja pročelnica u Općini Petlovac.

- Drago mi je što su moji sugrađani prepoznali naše projekte i želju da s mladim timom krenemo u realizaciju obećanog - rekao je nakon prvih rezultata Rob, naglasivši kako je potvrda svih njihovih napora rezultat izbora za Gradsko vijeće Belog Manastira.

U budućem sazivu, naime, sukladno s rezultatima od 22 sata, sjedit će 48,48 posto članova HDZ-ove koalicije. Ostatak Vijeća činit će 24,78 posto vijećnika koalicije SDP-HNS-HSS, 9,45 posto SDSS-ovaca i 7,61 posto HDSSB-ovaca. U Vijeće nisu ušli članovi Živog zida, kandidacijske liste grupe birača na čelu sa Sašom Šuvakovom i HSP-a.

Gubitak izbora dostojno je podnio SDP-ov kandidat Marko Bogatić.

- Čestitam protivnicima. Pobjeda je čista, ali se nadam da smo postavili dobre temelje za boljitak našeg grada - rekao je Bogatić, koji je dva dana prije izborne noći dobio sina Adama. Ivica Getto

U budućem sazivu Gradskog vijeća većinu će činiti članovi HDZ-ove koalicije

Možda ste propustili...

PRAVNICI JASNI U STAVU O PONAŠANJU PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Upozorenje Ustavnog suda neće poremetiti formiranje nove vlasti

PRVI KRUG PREGOVORA O SASTAVLJANJU HRVATSKE VLADE

DP: Razgovori su konstruktivni, a od načela ne odustajemo