Mozaik
LJETO U MUZEJU SUVREMENIH UMJETNOSTI

Na krovu MSU-a nastupit će i Kandžija i Gole žene
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

Nakon tri uspješne sezone Ljeto u MSU u svom četvrtom izdanju predstavlja nesvakidašnju kombinaciju najuzbudljivijeg od glazbe, suvremene umjetnosti i filma, a uz brojne posebnosti i iznenađenja, bogati multimedijalni program ove će godine premijerno uključivati i umjetničke performanse.

Provesti subote u muzeju, a ljeto u gradu dugo neće biti ovako primamljivo jer na najposebnijoj pozornici u Zagrebu, krovu MSU-a, već 10. lipnja možete računati na Pankrte, najvažniji punk-sastav osnovan na ovim prostorima koji od svojih početaka izazivaju kontroverze, a ove godine slave 40. obljetnicu. Nakon koncerta slovenskih legendi, 17. lipnja uvjerit ćete se zašto se o riječkim rockerima iz Jonathana od njihova osnutka mogu čuti samo hvalospjevi, dok za sebe kažu da „nisu bend za raju“. „Nema labavo“ bit će 24. lipnja jer na krovu gostuje, kako ga svi već odreda nazivaju, „najbolji hrvatski reper“ Kandžija, u pratnji jednako hvaljenog benda Gole žene. Može se očekivati neočekivano 1. srpnja uz uvijek osebujnog i neponovljivog Ramba Amadeusa, a nakon njega na svoje će 8. srpnja doći poklonici suvremenog elektroakustičnog pop-zvuka začinjenog ugođajem francuske rivijere '50-ih i '60-ih na koncertu Detoura. Uzbudljiva sezona 2017. zatvara se 15. srpnja, kad će se s krova MSU-a čuti taktovi pjesama posebnog gosta iznenađenja!

- Zadovoljstvo nam je biti dijelom ovogodišnjeg programa 'Ljeto u MSU' i svirati na atraktivnoj lokaciji kao što je krovna terasa Muzeja. Uvijek nam je veselje svirati pred zagrebačkom publikom, do sada smo prošli dosta zanimljivih koncertnih prostora grada, pa nam se ovaj čini nekako najneobičnijim. Nadamo se lijepom vremenu, a ono što publika može očekivati od nas su puna dva sata putovanja kroz naš opus dug deset godina. Za razliku od prethodnih nastupa ovaj put našoj publici prepuštamo kreiranje koncertne liste, pa na našem i event pageu objeručke prihvaćamo prijedloge, a mi ćemo ih zapisati i pripremiti. Vidimo se 8. srpnja na krovu MSU-a! - poručuju sjajni Detour.

- Imali smo puno ponuda za Zagreb ovo ljeto, ali mi smo odabrali baš MSU jer je vrhunski prostor i mislimo da je baš za nas. Suvremeni smo, nismo muzej, nismo ni krov, ali svaki naš koncert je poseban doživljaj i ovaj će biti isto takav. Milijun puta bolje nego bilo koji koncert na krovu Konzuma recimo - kaže Kandžija.

A ovako vas poziva Jonathan: "Uzbuđeni smo što će promocija našeg albuma 'To Love' biti baš na krovu MSU-a. Jedan od razloga je sigurno to što se album i lokacija nekako prirodno komplementiraju. Za fanove, i one koji će to tek postati, pripremili smo svašta, a od svega bismo izdvojili to da ćemo album svirati u integralnom obliku, dakle cijeli album.” T.K.

Kandžija

osječki reper

Svaki je naš koncert poseban doživljaj i ovaj će biti isto takav.

Najčitanije iz rubrike