Novosti
ANTE RAMLJAK ISKLJUČUJE MOGUĆNOST STEČAJA:

Preustroj Agrokora trajat će do 15 mjeseci
Objavljeno 17. svibnja, 2017.

Vezani članci

NACIONAL OTKRIO NEPOZNATE DETALJE

Petrov priznao da se sastao s direktorom ruske Sberbanke

Izvanredni povjerenik hrvatske Vlade za tvrtku Agrokor Ante Ramljak isključio je u srijedu u Beogradu mogućnost da taj koncern ode u stečaj i ocijenio da se preustroj Agrokora može očekivati u sljedećih godinu do godinu i pol dana, doznaje Hina iz izvora bliskih sudionicima sastanka održanog u vladi Srbije.

Ante Ramljak boravio je u Beogradu, a tema razgovora s visokim dužnosnicima srbijanske vlade, Gospodarske komore (PKS) i vodstvom Agrokorovih poduzeća u Srbiji bili su planovi za stabiliziranje poslovanja tog koncerna u regiji. Prema neslužbenim saznanjima Hine iz izvora bliskih sudionicima sastanka, Ramljak očekuje da se restrukturiranje koncerna Agrokor može očekivati za 12 do 15 mjeseci. Povjerenik hrvatske Vlade za Agrokor upoznao je svoje domaćine s planovima i dinamikom preustroja Agrokora, a poglavito u svezi s kompanijama iz sustava Agrokora koje posluju u Srbiji i imaju ukupno oko 11.000 djelatnika. Domaćin sastanka bio je potpredsjednik vlade Srbije i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić, a u priopćenju iz njegova ureda naglašeno je da su Ante Ramljak i njegovi suradnici upoznati “s aktivnostima vlade Srbije u cilju održavanja stabilnosti poslovanja Agrokorovih kompanija u Srbiji, očuvanja radnih mjesta i zaštite interesa dobavljača.”

Ramljak je, kako se navodi, “istaknuo da se ide u smjeru normaliziranja poslovanja Agrokorovih poduzeća u cijeloj regiji” te poručio kako “dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovitu isplatu za isporučenu robu.”

Nakon sastanka s predstavnicima Agrokorovih tvrtki u Srbiji, Ramljak je rekao da su “proizvodne kompanije Dijamant i Frikom potpuno spremne za predstojeću žetvu”, navedeno je u priopćenju. Dogovoren je i nastavak međusobne koordinacije u suradnji čiji je cilj “praćenje situacije vezane za poslovanje koncerna Agrokor i njegovih dijelova koji posluju u Srbiji.” H

Ramljak je u Beogradu istaknuo da se ide k normaliziranju poslovanja Agrokora u cijeloj regiji

Možda ste propustili...

“JNA U RATOVIMA U HRVATSKOJ I BIH”

Dokazi o stvaranju zločinačke vojske

ZLATNA KUNA OSJEČKO-BARANJSKIM TVRTKAMA

Dobitnici najviše izvozili, ali su i povećali plaće