Osijek
KLASTER POLJOMEHANIZACIJE KOD ŽUPANA

Na sajam u Hanover uz pomoć Županije
Objavljeno 10. svibnja, 2017.

Županija će pomoći Klasteru poljomehanizacije da se predstavi sa svojim proizvodima na sajmu u Hanoveru. Stoga je župan Vladimir Šišljagić sa suradnicima Ivanom Katavić, županijskom pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, i Ivanom Karalićem održao radni sastanak sa Željkom Erkapićem, direktorom Klastera poljomehanizacije, Vladimirom Bestvinom iz tvrtke Pecka d.o.o. i Hinkom Rulofsom iz tvrtke Eurometal Osijek.

Erkapić je kazao kako sa Županijom odlično surađuju već desetak godina, razgovarali su o svemu što Klaster trenutno radi kao i o sufinanciranju Županije novog Klasterovog projekta internacionalizacije poslovanja u sklopu kojeg idu ove godine na Sajam agritehnike.

- Tamo ćemo izložiti svoje proizvode. Županija nam svake godine pomaže kao klasteru koji je strukturiran kao industrijski klaster proizvođača poljoprivredne mehanizacije, komponenti i dijelova od kojih su OLT, Pecka i Eurometal članice osnivača iz ove županije od ukupno osam osnivača u cijeloj Hrvatskoj - kazao je Erkapić dodajući kako osam osnivača ima prihod više od 90 milijuna eura.

Župan je spomenuo kako je ovaj klaster, koji okuplja više od 40 tvrtki koje se bave proizvodnjom poljomehanizacije, dobitnik brojnih inozemnih priznanja.

- Klaster je našao svoju tržišnu nišu, profilirao se kao prepoznatljiv brend, konkurentan proizvod i u svijet plasira gotovo 80 posto svojih proizvoda. Kroz klaster se mnogo lakše konkurira na tržištu nego da proizvođači odvojeno plasiraju svoje proizvode. Županija podržava klasterizaciju i u drugim proizvodnjama jer je ekonomska činjenica da kada proizvođači dobro organiziraju posao, proizvod je kvalitetniji i jeftiniji i naravno konkurentniji na tržištu - izjavio je između ostalog župan Šišljagić. D. Pejić

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

KRVOPIJE SU SE OVE GODINE POJAVILI RANIJE

Zbog krpelja prava navala na veterinarske ambulante

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

Najčitanije iz rubrike