Regija
U OKVIRU 21. SAJMA ZDRAVLJA

Bosančić se susreo s predstavnicima Hrvatske mreže zdravih gradova
Objavljeno 22. travnja, 2017.

VINKOVCI

U okviru 21. Sajma zdravlja, vinkovački dogradonačelnik Ivan Bosančić primio je predstavnike Hrvatske mreže zdravih gradova i međunarodnog partnera projekta Zdravi Grad Vinkovci iz Kanade.

- Naši prijatelji od Kanade, Estonije, Mađarske i Italije su u Vinkovcima i ne smijemo propustiti priliku za razgovor i o nekim temama koje nisu izravno vezane uz zdravlje, posebice temama gospodarske suradnje, edukacije i svakako prihvaćanja dobrih iskustava. Kad vidimo da  Kanada i druge zemlje imaju odlična gospodarstva te da imaju i potencijale za investicije u same Vinkovce, onda su te teme primarne. Dobili smo poziv da se Vinkovci predstave u Kanadi, no to treba dobro pripremiti kako bi se prezentirali na najbolji način. Iskoristili smo i ovaj susret da im predstavimo naše potencijale kako bi ih oni mogli prezentirati u svojim zemljama, rekao je Bosančić

Nataša Basanić Čuš, koordinatorica Zdravi grad Poreč istaknula je veliku povezanost Grada Poreča i Vinkovaca, te je, između ostalog, rekla:

- Mi smo u Vinkovcima gotovo 17 godina i odlično surađujemo, a imamo i formalni sporazum o suradnji. Na primjeru Vinkovaca učimo zdravom ruranom planiranju, a za Vinkovce se može reći da su prvak u Hrvatskoj mreži zdravih gradova, zato što su cijelu poslijeratnu obnovu bazirali na zdravom urbanom planiranju u skladu s trendovima u svijetu, rekla je Nataša Basanić Čuš.

Prema riječima prof. dr.sc. Selme Šogorić dr. med., nacionalne koordinatorica HMZG-a, ovogodišnji 21.Sajam zdravlja ispunio je sva očekivanja i opet se pokazalo da je tematski dio pun pogodak.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

POSJETITELJSKI CENTAR DRAVSKA PRIČA

Baby boom roda: izleglo ih se već 5

KRENULA REKONSTRUKCIJA DOTRAJALOG VODOVODA I KANALIZACIJE

Prva je na redu miholjačka Ulica Zrinsko-Frankopanskih

I OVE ĆE GODINE BITI ODRŽAN:BRUT

Rute za znatiželjne i za optimiste

Najčitanije iz rubrike