Crna kronika
MOKRI I SKLISKI KOLNICI

Šleper iz Srbije i mladi vozači sletjeli s ceste
Objavljeno 21. travnja, 2017.
U prometnoj nesreći u Donjim Andrijevcima vozačica je udarila automobilom u drugo vozilo pa u zid kuće

Mokri i skliski kolnici doveli su do slijetanja više vozila u srijedu i četvrtak u Slavoniji i Baranji. U nesrećama je, srećom, nastala samo materijalna šteta.

U četvrtak, oko 5.50 sati, baranjska je policija zaprimila dojavu da je kamion s prikolicom sletio s ceste u Kozarcu. Policija je na mjestu događaja regulirala promet da ne bi došlo do zastoja, jer je veći dio prikolice ostao na cesti. Prema prvim informacijama u slijetanju šlepera srpskih registracija, na mokrom kolniku, nije bilo ozlijeđenih, no više detalja bit će poznato nakon očevida.

U Virovitičko-podravskoj županiji mokri i skliski kolnici izazvali su dva izlijetanja s kolnika mladih vozača.

Oko 15.15 sati, u naselju Bukovački Antunovac, s ceste je sletio 19-godišnjak.

- Prometna nesreća dogodila se kada je mladi vozač, upravljajući automobilom slatinskih registracijskih oznaka kroz Bukovački Antunovac u smjeru naselja Mikleuš, ulaskom u desni zavoj, a zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, osobinama i stanju na cesti (kolnik je bio mokar zbog kiše), izgubio kontrolu nad vozilom. Pri tome je kotačima zahvatio desnu putnu bankinu i nastavio nekontroliranu vožnju po travnatoj površini, nakon čega je udario u betonski nosač stupa telefonske mreže. Potom je sletio u odvodni kanal. Vozač nije ozlijeđen, a niti je bio pod utjecajem alkohola. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske.

Samo 15 minuta ranije, u naselju Turanovac, drugi je 19-godišnjak upravljao automobilom virovitičkih registracijskih oznaka, kroz naselje Turanovac od juga prema sjeveru. Dolaskom do kućnog broja 3, te izlaskom iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, osobinama i stanju na cesti, mladi vozač izgubio je kontrolu nad vozilom, pri čemu je došlo do zanošenja vozila i slijetanja vozila u putni jarak, gdje se vozilo prevrnulo na krov. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a niti on, kao ni malodobni putnik iz automobila, nisu ozlijeđeni.

Sandra LACIĆ
PRI SLIJETANJU UDARILA U ZAUSTAVLJENI AUTOMOBIL I KUĆU

U srijedu oko 17,45 sati u Donjim Andrijevcima 32-godišnja vozačica automobila austrijskih registracija nije prilagodila brzinu na mokrom kolniku u zavoju te je izlaskom iz zavoja ulijevo, u zanošenju, sletjela s ceste na travnatu površinu. Pri tome je stražnjim dijelom vozila udarila u zaustavljeni automobil na kolnom ulazu, a potom i u zid kuće u vlasništvu vozača zaustavljenog automobila. Vozačica je u nesreći teško ozlijeđena, dok je njena 19-godišnja suvozačica ozlijeđena lakše. Liječnička pomoć im je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su zadržane na liječenju.

bez zastoja

PROMET JE U BARANJI REGULIRALA POLICIJA

Najčitanije iz rubrike