Kultura
POŽEŠKA NOĆ S KNJIGOM

Uz moto - Probudi me
Objavljeno 20. travnja, 2017.

POŽEGA

Noć knjige 2017. u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Požega održat će se u petak, 21. travnja, od 18.30 do ponoći pod motom “Probudi me”, koji zaziva najpoznatiji požeški pjesnik Dobriša Cesarić u svojoj pjesmi “Pjesma mrtvog pjesnika”. Program je najavila ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović.

Sve započinje radionicom na Dječjem odjelu, od 18.30 sati, a tema pričaonice i radionice je Šuma Striborova – od priče do stripa. U nastavku od 20.30 ide Čitanje kroz dramatizaciju, a tema je Mali princ.

Svečano otvorenje knjižne noći predviđeno je u 20 sati, na Trgu spoznaje u novoj zgradi knjižnice, nastavlja se kvizom od 21 sat, a u 21.30 sati na programu je koncert za flautu i klavir, u izvedbi Eve Cigić i Leonarda Markovića. Na Odjelu za odrasle od 20.30 je Knjiga bez lica & Preporuka s licem, uz knjige iznenađenja i preporuke Čitateljskog kluba, te Recitacije pod nazivom Poezija po mom. Na Trgu spoznaje u 20.30 sati je predstavljanje mladih pjesnika Književna grupa 90+, a od 21.15 gostuje Ivica Prtenjača. U Galeriji svjetlosti bit će otvorena izložba i proglašenje pobjednika natječaja Knjiga za svaki dan. Od 22 sata u Dvorani mudrosti je koncert Jurica Leikauff&band. Postavljene su i tri izložbe: Knjige o sjećanju, Tri filmska velikana Titanic, Ratovi zvijezda i Prljavi ples, te izložba fotografija.

U Noći knjige svima će biti 'oproštena' zakasnina, a bit će i razmjena knjiga. AGM Kruna

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike