Crna kronika
PIJANI VOZAČ

Sletio s ceste na bankinu, pa se automobilom prevrtao u zraku
Objavljeno 19. travnja, 2017.

PITOMAČA - Jedna osoba teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 10.30 sati u Pitomači.

Prometna nesreća dogodila se kada je 48–godišnjak, pod utjecajem 1.67 promila alkohola u krvi upravljao automobilom virovitičkih registracijskih oznaka, Ulicom Ljudevita Gaja kroz Pitomaču, u smjeru naselja Stari Gradac.

- Izlaskom iz zavoja udesno, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, osobinama i stanju ceste, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, pri čemu je došlo do zanošenja i slijetanja vozila s ceste na bankinu, a potom na putni jarak i zelenu površinu, gdje se vozilo više puta okrenulo u zraku da bi na kraju udarilo u stablo hrasta. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u Opću bolnicu Virovitica. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Tijekom uskrsnog vikenda, u Požeško-slavonskoj županiji, policija je iz prometa isključila tri pijana vozača. U petak je u Ulici Stjepana Radića, u mjestu Gradac, zaustavljen Volkswagen kojim je upravljao 42-godišnjak pod utjecajem 1,55 promila alkohola u krvi.

U nedjelju, oko 22.05 sati, u Grabarju je zatečen 42-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,97 promila upravljao Fiatom.

Istoga dana oko 2.20 sati, u Mlinskoj ulici u Pleternici, zaustavljen je VW kojim je upravljao 29-godišnjak s 1,54 promila alkohola u krvi.S.Lacić

U PROMETU 61 ALKOHOLIZIRANI VOZAČ

Tijekom protekloga tjedna policija je u Virovitičko-podravskoj županiji u prometu evidentirala 450 prekršaja, od čega 61 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Ipak, najviše je zaustavljeno prebrzih vozača, njih 156. Još pet osoba upravljalo je tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 22 je koristilo mobitel za vrijeme vožnje, 43 se nisu vezala sigurnosnim pojasom i drugo. Najveća koncentracija alkohola u organizmu (2,49 promila) izmjerena je u petak 55-godišnjaku zaustavljenom u mjestu Golo Brdo.

Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike