Osijek
FESTIVAL PETOMINUTNIH UČENIČKIH IGROKAZA "POZOR! PLIVAMO NA SCENI"

Eksplozija darovitosti za samo pet minuta na sceni
Objavljeno 23. ožujka, 2017.

Sto i pedeset učenica i učenica iz deset osnovnih škola grada Osijeka i Osječko-baranjske županije s 11 igrokaza nastupilo je u utorak navečer u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića na 6. Festivalu petominutnih učeničkih igrokaza “POZOR! Plivamo na sceni”.

Dječja osječka kreativna kućica s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića kao partnerom ove je godine okupila najveći broj sudionika. Stručni su žiri činili Edi Ćelić, Lidija Helajz i Ivan Kristijan Majić, a nagrada je bila ručno izrađena “Ribica”, rad volonterke Dokkice, Ljubice Jozić. Obilježivši i Dan poezije, voditelji Lovro Zelić i Mirna Šmit zahvalili su u ime Festivala svim volonterima koji su izdvojili svoje vrijeme za pomoć u realiziranju samoga projekta te Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku.

Nakon što su izvedeni svi igrokazi, žiri se povukao kako bi donio konačnu odluku, dok je publika mogla uživati u glazbeno-scenskom dijelu programa u kojem su nastupili učenici Glazbene škole Franje Kuhača i plesači plesnog studija Shine. Ove je godine OŠ Frana Krste Frankopana odnijela dvije nagrade – za najsimpatičniju grupu i neverbalni teatar. Nagrada za najbolju poruku otišla je u Kneževe Vinograde, za igrokaz “Neobična priča”, a OŠ “August Šenoa” oduševila je žiri najboljim mjuziklom - “Šuma Striborova”. OŠ Vladimira Becića odnijela je nagradu za najduhovniju poruku sa “Šveljom”, a OŠ “Višnjevac” je za “Zašto, lega, volim školu?”, dobila nagradu za najljubavniju predstavu. Maštu su najviše iskoristili klinci OŠ “Dobriša Cesarić” igrokazom “Ja sam šumsko biće, kako vam mogu pomoći?”, a nagrada za najprimjereniju tematiku otišla je u ruke OŠ “Čeminac” za igrokaz “U životu je važno imati pet”. Igrokaz “Nije tata za sve kriv” pomogao je OŠ “Grigor Vitez” pri osvajanju nagrade za najtinejdžersku predstavu, dok je OŠ “Zmajevac” osvojila nagradu za glumačko ostvarenje za igrokaz “2+1”. A kada se male ruke slože, mogu postići mnogo, što je dokazala i OŠ “Sveta Ana”, koja je svojim igrokazom “Ruke” odnijela nagradu za najbolju predstavu.

Ciljevi su ovoga projekta promocija scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema scenskom izričaju i kazalištu te odavanje priznanja scenskom stvaralaštvu učenika i učitelja osnovnih škola grada i županije. D. Horvat

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike