Mozaik
OSJEČKA KANTAUTORICA DOBITNICA PORINA

Mia: Album ću promovirati 2. travnja na pozornici osječkog HNK
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

Vezani članci

DODJELA GLAZBENE NAGRADE PORIN

Osječanka Mia Dimšić osvojila Porina za najbolji video broj

Na završnoj svečanosti glazbene nagrade Porin nagradu za najbolji videobroj dobila je osječka kantautorica Mia Dimšić za video "Život nije siv", u režiji Borisa Sekulića. Ovu je pjesmu, koju je inače sama napisala, Mia izvela u izravnom prijenosu Porina na HTV 1.

Kako se osjećaš kao dobitnica Porina?

- Još uvijek se nisam uspjela naspavati i skupiti dojmove, ali puna sam emocija, presretna i napunjena pozitivnom energijom za daljnje projekte. Ovo je za mene bio dosad najveći korak, vrlo velika stvar i jako sam zadovoljna svim iskustvima proteklog tjedna. Drago mi je i što je Porin koji smo dobili baš za videospot, jer je naš režiser Boris Sekulić to itekako zaslužio. Imao je genijalnu i originalnu ideju za scenarij koja je sigurno udahnula drukčiji život i samoj pjesmi, a i cijeli moj tim se jako naradio i baš taj spot je bilo najteže snimiti, pozirajući na +30 na vrelom betonu nakon što su se animacije izrađivale cijeli prethodni dan, i sva ta energija i trud koji smo uložili jednostavno su morali rezultirati nečim lijepim. Ponosna sam na cijelu ekipu i sve moje prijatelje koji su taj dan došli i snimali ga sa mnom.

Kakvi su dojmovi s dodjele Porina?

- Dodjela je bila čarobna. Iz prvog sam reda gledala neke od najlegendarnijih hrvatskih glazbenika, družila se s njima, a onda i sama zapjevala na toj istoj pozornici. Uživala sam u svakoj minuti. Dodjela je čudan spoj ekstaze, emocija i nervoze zbog ishoda kategorija u kojima si nominiran, a prilika za nastup pred čitavom glazbenom strukom Hrvatske je neprocjenjiva. Dala sam sve od sebe i, što je najvažnije, odlično sam se osjećala na pozornici.

Jesi li upoznala neke glazbenike koje voliš?

- Većinu glazbenika sam već poznavala, ali do Porina nikad nisam uživo vidjela Olivera i Gibonnija, koji su mi jedni od najvećih uzora, a sad smo se napokon upoznali. S Oliverom sam čak i zapjevala u duetu prilikom posjeta udruzi “Srce” u Splitu u sklopu Tjedna Porina. Čast mi je učiti direktno od takvih umjetnika, veliki je privilegij dijeliti s njima pozornicu i svaki put kad izbace neku novu glazbu, iznova oduševe. Njihov album “Familija” sigurno mi je bio jedan od najvećih favorita u ovogodišnjim nominacijama.

Što je sljedeće?

- Moj album izlazi sutra, 21. ožujka. Već tjedan dana ga se može čuti na Deezeru, ali od utorka će i fizička kopija biti u prodaji. Sve mi je to i dalje nestvarno i jedva čekam čuti reakcije publike. Na albumu se nalazi deset autorskih stvari i sve ću ih predstaviti na osječkoj promociji albuma 2. travnja u HNK-u, gdje ću održati koncert, a karte su već u prodaji. U Zagrebu ću ga predstaviti 8. travnja. Jedna od pjesama s albuma, “Bezimeni”, bit će i novi singl za koji bih uskoro trebala snimiti i spot. Sve u svemu, idućih nekoliko mjeseci bit će vrlo dinamični.

Hoćeš li možda nastupiti na još kojem festivalu?

- Trenutno nemam u planu festivale, ali nikad se ne zna. Nadam se da će ljeto koje dolazi biti radno i da ću što više svirati i promovirati album.

Tanja KVORKA

album

CD IZLAZI SUTRA, 21. OŽUJKA

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike