Mozaik
DODJELA GLAZBENE NAGRADE PORIN

Osječanka Mia Dimšić osvojila Porina za najbolji video broj
Objavljeno 17. ožujka, 2017.
Album Olivera & Gibonnija trijumfirao je sa šest nagrada

Na završnoj svečanosti glazbene nagrade Porin, koju su u izravnom televizijskom prijenosu vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, podijeljene su statue u 12 kategorija. U ostalim kategorijama nagrade su dodjeljene prije izravnog prijenosa iz Splita. Među njima je bio i Porin za najbolji video broj, koji je dobila Osječanka Mia Dimšić za video "Život nije siv", u režiji Borisa Sekulića. Ovu je pjesmu, koju je inače sama napisala, Mia izvela u izravnom prijenosu Porina na HTV 1.

 

 


Oliverov i Gibonnijev album "Familija" i u velikom finalu dobitnik je tri Porina. Osim što su ga dobili u jednoj od najatraktivnijih kategorija, onoj za Album godine, Oliver i Gibonni prema glasovima struke imali su najbolju vokalnu suradnju za skladbu "Sreća" dok je Oliver Dragojević kipić dobio za najbolju mušku vokalnu izvedbu i interpretaciju skladbe "Gdje to piše?". U predprijenosu je za skladbu "Gdje to piše?" Elvis Stanić dobio i nagradu za najbolju produkciju i aranžman, a Oliver i Gibonni ujedno imaju i najbolji album pop glazbe. Tako je album "Familija" s tri osvojene statue iz predprijenosa i tri u velikom finalu ukupno dobio šest Porina.

Iza splitskih glazbenika, prema broju dobivenih nagrada, slijedi Matija Dedić s tri Porina, koja su mu dodijeljena u predprijenosu, uoči završne dodjele. Porin je dobio za Najbolji koncertni album "Matija svira Arsena - Live in ZKM", pjesma s tog albuma "Ni ti ni ja" dobila je za instrumentalnu izvedbu, a Dedić i Šimun Matišić statuu su dobili u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe i skladbu "Fortune smiles". Grupa Detour u velikom finalu dobitnik je Porina u kategoriji Pjesma godine, za skladbu "Zaljubila sam se". U konačnici imaju dvije statue jer su nagradu dobili i za Najbolju izvedbu grupe s vokalom. Isto toliko ima Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj koji su na završnoj svečanosti dobili Porina za Najbolju izvedbu klasične glazbe i skladbu Sunčana polja, a dobitnici su i u kategoriji najboljeg albuma klasične glazbe.

 

Što se tiče ženske vokalne izvedbe nagradu je dobila Josipa Lisac, novi izvođač je Antonela Doko, Tereza Kesovija ima najbolji album zabavne glazbe "Oči duše", a Let 3 Porin su dobili za album rock glazbe "Angela Merkel...". Što se tiče jazza u kategoriji Najbolji album jazz glazbe dobitnik je "Spiritual Market" u izvedbi Vedrana Ružića, Singrlice i njihov album "Ajde cure u..." dobitnik je Porina za Najbolji album etno glazbe dok je Najbolji album tamburaške glazbe "Siniša Leopold - Gold collection" u izvedbi Siniše Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a. Na finalnoj svečanosti Porina dodijeljeni su i oni za životna djela. Porin za životna djela daje se onim umjetnicima koji su svojim znanjem i radom zadužili hrvatsku glazbu. Ovogodišnji dobitnici bili su skladatelj, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent, kompozitor i akademik Zoran Juranić te jedna od naših najstarijih klapa, klapa Lučica. T.Kvorka

Možda ste propustili...

DAN PRODAVAONICA PLOČA JE 22. TRAVNJA

Mia Dimšić ambasadorica

ODLAZAK POZNATOG OSKAROVCA

Preminuo redatelj Johnatan Demme

PRVI PUT PRED BRITANSKOM PUBLIKOM

Hladno pivo u Londonu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN PRODAVAONICA PLOČA JE 22. TRAVNJA

Mia Dimšić ambasadorica

2

ODLAZAK POZNATOG OSKAROVCA

Preminuo redatelj Johnatan Demme

3

PRVI PUT PRED BRITANSKOM PUBLIKOM

Hladno pivo u Londonu