Mozaik
DODJELA GLAZBENE NAGRADE PORIN

Osječanka Mia Dimšić osvojila Porina za najbolji video broj
Objavljeno 17. ožujka, 2017.
Album Olivera & Gibonnija trijumfirao je sa šest nagrada

Na završnoj svečanosti glazbene nagrade Porin, koju su u izravnom televizijskom prijenosu vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, podijeljene su statue u 12 kategorija. U ostalim kategorijama nagrade su dodjeljene prije izravnog prijenosa iz Splita. Među njima je bio i Porin za najbolji video broj, koji je dobila Osječanka Mia Dimšić za video "Život nije siv", u režiji Borisa Sekulića. Ovu je pjesmu, koju je inače sama napisala, Mia izvela u izravnom prijenosu Porina na HTV 1.

 

 


Oliverov i Gibonnijev album "Familija" i u velikom finalu dobitnik je tri Porina. Osim što su ga dobili u jednoj od najatraktivnijih kategorija, onoj za Album godine, Oliver i Gibonni prema glasovima struke imali su najbolju vokalnu suradnju za skladbu "Sreća" dok je Oliver Dragojević kipić dobio za najbolju mušku vokalnu izvedbu i interpretaciju skladbe "Gdje to piše?". U predprijenosu je za skladbu "Gdje to piše?" Elvis Stanić dobio i nagradu za najbolju produkciju i aranžman, a Oliver i Gibonni ujedno imaju i najbolji album pop glazbe. Tako je album "Familija" s tri osvojene statue iz predprijenosa i tri u velikom finalu ukupno dobio šest Porina.

Iza splitskih glazbenika, prema broju dobivenih nagrada, slijedi Matija Dedić s tri Porina, koja su mu dodijeljena u predprijenosu, uoči završne dodjele. Porin je dobio za Najbolji koncertni album "Matija svira Arsena - Live in ZKM", pjesma s tog albuma "Ni ti ni ja" dobila je za instrumentalnu izvedbu, a Dedić i Šimun Matišić statuu su dobili u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe i skladbu "Fortune smiles". Grupa Detour u velikom finalu dobitnik je Porina u kategoriji Pjesma godine, za skladbu "Zaljubila sam se". U konačnici imaju dvije statue jer su nagradu dobili i za Najbolju izvedbu grupe s vokalom. Isto toliko ima Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj koji su na završnoj svečanosti dobili Porina za Najbolju izvedbu klasične glazbe i skladbu Sunčana polja, a dobitnici su i u kategoriji najboljeg albuma klasične glazbe.

 

Što se tiče ženske vokalne izvedbe nagradu je dobila Josipa Lisac, novi izvođač je Antonela Doko, Tereza Kesovija ima najbolji album zabavne glazbe "Oči duše", a Let 3 Porin su dobili za album rock glazbe "Angela Merkel...". Što se tiče jazza u kategoriji Najbolji album jazz glazbe dobitnik je "Spiritual Market" u izvedbi Vedrana Ružića, Singrlice i njihov album "Ajde cure u..." dobitnik je Porina za Najbolji album etno glazbe dok je Najbolji album tamburaške glazbe "Siniša Leopold - Gold collection" u izvedbi Siniše Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a. Na finalnoj svečanosti Porina dodijeljeni su i oni za životna djela. Porin za životna djela daje se onim umjetnicima koji su svojim znanjem i radom zadužili hrvatsku glazbu. Ovogodišnji dobitnici bili su skladatelj, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent, kompozitor i akademik Zoran Juranić te jedna od naših najstarijih klapa, klapa Lučica. T.Kvorka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa