Regija
TEO-BELIŠĆE GRADI U VALPOVU

U novoj hali bit će posla za 25 osoba
Objavljeno 14. ožujka, 2017.

VALPOVO - Sukladno najavama, u Zoni malog gospodarstva 2 u Valpovu niče nova proizvodna hala tvrtke TEO-Belišće, čija je gradnja počela prije nekoliko tjedana, potvrdio nam je Filip Belić iz Tvornice elektroopreme zadužen za investicije. Ukupna vrijednost projekta je 6.457.000 kuna (8.193.750 kuna s PDV-om). U novom prostoru tvrtka bi montirala upravljačke elektroormare za upravljanje i nadzor strojeva i industrijskih procesa i prostorno se neposredno povezala sa svojim najvećim partnerom, tvrtkom Harburg Freudenberger Belišće, koja se također sa svojim proizvodnim pogonom smjestila u valpovačkoj Gospodarskoj zoni 2. Očekivani dovršetak gradnje objekta je lipanj ili srpanj, ovisno o vremenskim uvjetima. Izvođač radova je tvrtka K.M.D. Servis iz Belišća, a zgrada bi trebala biti potpuno opremljena i spremna za upotrebu u rujnu ili listopadu ove godine, tako da bi se prvi poslovi mogli početi obavljati već na zimu.

- Prije mjesec dana, čim su to vremenske prilike dopustile, počela je gradnja proizvodne hale. Radove na betonskoj konstrukciji izvode radnici Gradmonta, specijalizirane tvrtke iz Gradačca, i sada smo otprilike na 40 posto izgrađenosti objekta. Postavljeni su betonski nosivi stupovi za objekt čija će ukupna površina biti 1149 četvornih metara montažne hale, skladišta i uredskog poslovnog prostora - pojašnjava voditelj ekipe montera betonske konstrukcije.

Filip Belić ističe da je ovo zapravo početak realizacije projekta povećanja proizvodnih kapaciteta tvrtke TEO-Belišće, iza koje je 30 godina tradicije u poslovima vezanim uz projektiranje, proizvodnju i montažu elektrotehničke opreme u industriji te proizvodnji elektroničkih sustava za informiranje u javnom prijevozu, sa sjedištem u Belišću i budućim novim proizvodnim kapacitetima u Valpovu.

U realizaciji projekta TEO-Belišće sudjeluje s 4.170.800 kuna vlastitih sredstava kroz kredit banke i deponirana sredstva, a 2.286.200 kuna nepovratna su sredstva iz EU fondova. U objektu će se zaposliti najmanje 25 radnika elektrostruke u sljedeće tri godine. U tvrtki očekuju da će u budućnosti u novom prostoru stvoriti preduvjete za postupno uvođenje i proširivanje proizvodnje te čak i premašiti planirani broj zaposlenika.

Lidija ANIČIĆ
Više i efikasnije

- Gradnja ove hale ključna je polaznica za ostvarenje budućih planova. Nakon stavljanja nove investicije u funkciju, bit će nam omogućeno povećanje efikasnosti proizvodnje u Belišću i Valpovu, povećanje manipulativnog prostora i logističkih kapaciteta u Belišću i Valpovu te proširenje suradnje s HF-om, ali i ostvarenje novih poslovnih kontakata i poslova i novim partnerima iz EU-a - najavljuje Filip Belić.

6,5

milijuna kuna ukupna je vrijednost projekta bez PDV-a

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike