Osijek
UREĐIVANJE PARKIRALIŠTA KOD KBC-A

Ulice Monspergera i Muckea
zatvaraju se od ponedjeljka
Objavljeno 24. veljače, 2017.

Ulice oko KBC-a Osijek ulaze u sustav naplate parkiranja. Riječ je o zapadnom i istočnom ulazu u bolnicu, odnosno o ulicama Franje Muckea i Christiana Monspergera na zapadnoj i Ulici Josipa Huttlera na istočnoj strani bolničkog kruga.

Ulice Franje Muckea i Christiana Monspergera su u lošem stanju pa se njima od ponedjeljka neće moći voziti jer Grad investira u njihovu sanaciju. Zdravko Orešković, voditelj Odsjeka za promet gradske uprave, navodi kako će radovi trajati mjesec dana, a ulazak sa zapada bit će omogućen samo vozilima hitne pomoći. Kako veliki broj građana svakodnevno dolazi u bolnicu, bit će postavljena i privremena prometna signalizacija koja preusmjerava promet dalje od Monspergerove na čijem će ulazu iz Hadrijanove ulice stajati barijera koja onemogućava prolazak civilnim vozilima.

- Muckeova i Monspergerova su u jako lošem stanju, betonske osmice kojima su popločana parkirališna mjesta su upale, na nekim mjestima ih nema... Moramo urediti te parkinge. Iskrčit će se i šiblje, ali urediti i nogostup. Radovi počinju 27. veljače, uredit ćemo kod ulaza u KBC i mjesta za invalide, na dijelu prema Ulici cara Hadrijana vadimo galanteriju i stavljamo novu, a dio koji skinemo koji je u dobrom stanju stavljat ćemo na drugu stranu ulice. Radovi trebaju biti okončani do 1. travnja kada se predaju u koncesiju parkinzi – kaže Zdravko Orešković.

Što se tiče Huttlerove ulice, taj je dio ulice u redu i planirani su tek manji radovi, odnosno bojenje parkirališnih mjesta i postavljanje zapreka na zelenim površinama na kojima neće biti moguće parkirati. D. Pejić

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike