Crna kronika
OSTOJIĆ TUŽI BUJANCA

Svjedok: Sve je to bilo zbog razbijanja ćirilične ploče
Objavljeno 22. veljače, 2017.

OSIJEK

U nastavku suđenja Velimiru Bujancu, u kojem ga bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u privatnoj tužbi tereti za klevetu i uvrede u TV emisiji “Bujica”, svjedočili su Vilma Vidović i Ante Čulina. I ova sudska rasprava provedena je izričito na okolnosti stradavanja hrvatskog branitelja Vukovarca Darka Pajičića.

Vukovarka Vilma Vidović rekla je da je kobnog dana prolazila automobilom pokraj Policijske postaje Vukovar i vidjela čovjeka kako krvave glave leži na tlu, dok su pokraj njega stajali policajci i nisu mu pomagali. Dodala je da se vratila kako bi vidjela zašto nitko ne pomaže ozlijeđenome.

- Stala sam u haustor prekoputa policije. Sve je djelovalo nevjerojatno. Na nogostupu je ležao hrvatski branitelj, a pokraj njega stoje hrvatski policajci i ne pomažu mu! Mislim da je smrt Darka Pajčića tamo počela - kazala je Vidović. Na upit branitelja Velimira Bujanca: “Kakva je tada atmosfera bila u Vukovaru”, Vidović je odgovorila: “Ta nesretna ćirilica koja je osvanula preko noći nikomu kao pismo nije smetala, ali pod njezinim okriljem se dogodio zločin. Ćirilica je krik vukovarske majke, silovanih žena i mrtvih, a još nismo sve ni pokopali. Objesite svastiku u Auschwitz pa ćete vidjeti što će se dogoditi”, kazala je Vidović.

Svjedok Ante Čulina istoga je dana prolazio automobilom kao i Vidović.

- Pred vukovarskom Policijskom postajom na tlu je ležela ozlijeđena osoba. Stao sam i istrčao iz automobila i vidio na čovjeku, prvo mi se činio kao dijete, krv, da mu pjena ide na usta i bijelu boju na licu koja je bila od zgrade policije. Pitao sam policajce zašto mu ne pomognu. Jedan čovjek je vikao policajcima: 'Zašto si ga toliko udario', pa sam i ja povikao. Prišlo mi je nekoliko policajaca, zavrnuli su mi ruku i uveli me u postaju. Bio sam satima unutra pod izlikom da sam napao službenu osobu?! Skočio mi je tlak i šećer i jako sam se iznervirao jer su mi rekli da je sve to bilo jer je Pajčić razbio j....u ploču - svjedočio je Čulina.

Ostojićev odvjetnik Radan Kovač uložio je prigovor na oba svjedočenja jer ni jedan svjedok nije imao neposredna saznanja o okolnosti stradavanja Darka Pajčića. Na idućoj sudskoj raspravi, zakazanoj za 25. travnja, bit će ispitan vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te Mladen Marcikić, sudski vještak medicinske struke koji je u svom nalazu i mišljenju naveo uzrok smrti Darka Pajičića.

Sandra LACIĆ
BUJANEC: HND SA MNOM IMA VEZE KAO DRUŠTVO PTICA PJEVICA

Nakon što je sudac Ivan Sajter pročitao zaključak Hrvatskog narodnog društva (HND) da je Bujanec u svojoj emisiji, između ostaloga, na neprihvatljiv način optužio osobu, te mu je izrečena teža opomena jer je prekršio kodeks časti, Bujanec je odgovorio da nije član HND-a, već Udruge hrvatskih novinara i publicista.

- HND sa mnom ima veze kao društvo ptica pjevica iz Baranje i smatram da me njihov zaključak ničim ne veže - kazao je Bujanec. Njegov odvjetnik složio se s tim i dodao da je riječ o nezakonitom dokazu jer HND nema pravo svojim statutom obuhvatiti one građane koji nisu članovi tog društva.

ŽUČLJIVA RETORIKA NA RASPRAVI

Ni ova rasprava nije mogla proći bez povišenih tonova i žučljive retorike. Dva je puta sudac Ivan Sajter zaprijetio Bujancu kaznom, prvi put nakon dobacivanja odvjetniku Ranka Ostojića tijekom svjedočenja Vilme Vidović i drugi put jer je rekao “Bravo” nakon što je sudac odbio neke dokazne prijedloge obrane.

tužba

BUJANCU SE SUDI ZBOG KLEVETE I UVREDE

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike