Regija
POČELI RADOVI

Grade pješačku zonu u središtu Orahovice
Objavljeno 21. veljače, 2017.

ORAHOVICA - Nakon završetka dijela pješačkih staza i zelenih površina u središtu Orahovice, u Ulici kralja Zvonimira, prošle su godine počeli radovi na novoj dionici, i to na lijevoj strani ulice gledano iz smjera kružnoga toka.

- Jednostavni građevinski radovi i opremanje nakon obnove pješačkih i zelenih površina, funkcionalno i oblikovno nadovezat će se na već uređene javne površine u skladu s arhitektonsko-urbanističkim rješenjem ovog dijela grada. Riječ je o nastavku radova u središtu grada, odnosno drugoj fazi od kružnog toka do vatrogasnog doma. U ovom dijelu radova bazirat ćemo se na dio od kružnog toka do kioska, odnosno do kućnog broja 9. Po završetku radova krenut će treća faza - gradnja samog trga i na kraju četvrta faza - uređenje obje strane Ulice kralja Zvonimira od kioska do vatrogasnog doma. U svemu tome najvažnije je da sve bude odrađeno temeljito i kvalitetno pa zbog toga ne želimo prognozirati završetak radova – kaže orahovački gradonačelnik Josip Nemec te naglašava kako će dio koji je trenutačno u fazi uređenja biti preuređen u pješačku zonu.

- Kroz samo središte više neće biti prometa, bit će uređena pješačka zona i to za sada samo do kioska, odnosno dio Ulice kralja Zvonimira do kućnog broja 9, dok ne riješimo ulaz prema dvorištu stambenih zgrada. Konačni cilj je da pješačka zona bude sve do mjesta gdje se ulazi na obilaznicu, a stanari stambene zgrade u samom središtu imat će prilaz vozilima s ceste koja bi išla uz rijeku Vučicu. Radimo i na novim parkirališnim mjestima koja smo izgubili u središtu – zaključio je Nemec.V.G.

Možda ste propustili...

KRENULA REKONSTRUKCIJA DOTRAJALOG VODOVODA I KANALIZACIJE

Prva je na redu miholjačka Ulica Zrinsko-Frankopanskih

ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA “SIGURNO U PROMETU 2024.”

Kako voze bicikl i što znaju o prometu pokazalo 40 đaka

SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Učenici pokazali kreativne radove

Najčitanije iz rubrike