Regija
USUSRET 50. MANIFESTACIJI

Šokačko sijelo predstavljeno i na Jelačić-placu
Objavljeno 13. veljače, 2017.

ŽUPANJA/ZAGREB - Veselo i rasplesano bilo je u subotu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje su Županjci napravili odličan štimung i donijeli dašak Slavonije i Šokadije u metropolu. U organizaciji Turističke zajednice Županje najavljeno je jubilarno, 50. Šokačko sijelo, koje će se od 18. do 28. veljače održati pod sloganom “Oj Županjo, oj Županjo, bečki perivoje…” Svim ljudima dobre volje, ljubiteljima tradicijske kulture, folklora, narodnog stvaralaštva i bogatstva Šokadije predstavljena je najpoznatija manifestacija županjskog kraja. Svi su pozvani da dođu i uživaju u svemu onome što su im Županjci, nadaleko poznati domaćini, pripremili. U bogatom i sadržajnom programu svatko će pronaći nešto za sebe, a svečanost otvorenja 50. Šokačkog sijela trebala bi uveličati i Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

U predstavljanju su sudjelovali KUU Kristal-Sladorana i KUD Tomislav, s izlagačima Ceste zlatne niti te članovi Izvršnog odbora Šokačkog sijela. Posjetitelji na Trgu bana Jelačića bili su oduševljeni viđenim. Uživali su u tradiciji i bogatstvu Šokadije i narodnih običaja, ali i domaćim specijalitetima. Uz zvuke tamburice zaplesati su slavonsko kolo koje je, po šokački, predvodio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Direktor TZ Mirko Bačić prezadovoljan je i ističe da se odlazak u Zagreb pokazao kao pravi pogodak.

Najava 50. Sijela privukla je veliku pozornost i pokazala da ljudi vole narodne običaje i prepoznaju njihov značaj kao dio hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta. Vjeruje da će se tijekom manifestacije u Županju slijevati gosti sa svih strana Lijepe Naše. Županjci su spremni ugostiti ih i pružiti najsrdačniju dobrodošlicu.M.L.O.

Možda ste propustili...

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA NAŠICE

Obilježili Dan palijativne skrbi

JEDINI U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

U obitelji Trstenjak radi peta generacija kovača

Najčitanije iz rubrike