Kultura
VALENTINOVO - KAZALIŠTE VOLI URBANO

Andrija (možda) u Osijeku i 29. ožujka
Objavljeno 11. veljače, 2017.

- Nemam kartu ni za susjeda, prijatelja ni kuma - u šali je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, kojom su najavili program za Valentinovo, intendant Božidar Šnajder naglasio da su dvije izvedbe monodrame “Zlatni lančić od bižuterije” rasprodane u rekordnom roku. Za dodatnu u 18 sati karte su 'planule' u jednom i pol danu pa prodaju i stajaće za galeriju, te ne čudi što HNK zadovoljno trlja ruke, jer se ne događa svaki dan da je 413 mjesta u kazalištu popunjeno! Tragom toga, crnogorskom glumcu Andriji Miloševiću i njegovom menadžeru HNK je uputio ponudu za još jednim gostovanjem. Moguće da će biti dogovorene dvije izvedbe 29. ožujka, u 18 i 20 sati, a to znači da će cijene karata biti iste kao i za va lentinovske izvedbe. Potvrda se očekuje u utorak.

- Igrat ćemo samo Andriju! - u istom je šaljivom tonu nastavio intendant, rekavši kako se nakon dviju izvedbi ove popularne monodrame, zabava od 21.30 sati nastavlja u svečanom foajeu, uz svirku osječkog rock-banda Kit Karson, koji obilježava deset godina djelovanja. Uz njih plesnu će atmosferu dizati članovi Plesnog kluba Kick, koji - iako djeluju samo šest godina - broje 230 članova.

Sve će to upotpuniti vizuali za koje su zaslužni učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Inicijativa je to ravnateljice Ine Marić, koju su spremno prihvatili i učenici i nastavnici, o čemu je medijima govorio Drago Stojaković, koji na ovoj školi radi tri godine i predaje kiparstvo. Pravim rasadnikom talenata nazvao je školu, “što je dobar temelj ovakvoj suradnji na obostrano zadovoljstvo”, istaknuo je Stojaković. N.Vekić

SELFIE I HASHTAGOVI

Kako ništa ne može proći bez selfieja, djelatnici propagande HNK, na čelu s Dinom Begović, pozivaju sve Osječane da se fotkaju pred kazalištem, uz za to pripremljen okvir i svoje fotografije (uz odgovarajuće hashtagove) šalju na Facebook profilm HNK.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike