Sport
CIBALIA U MEĐUGORJU

Vitaić i Petar Mišić
ostali u Vinkovcima
Objavljeno 7. veljače, 2017.

Jučer su nakon zajedničkog ručka nogometaši Cibalije sa stručnim stožerom ponovo otputovali na pripreme izvan Vinkovaca. Završne pripreme trener Peter Pacult sa svojim suradnicima i igračima odradit će u Međugorju, gdje će, uz trenažni proces, imati priliku odigrati i dvije pripremne utakmice. U isto ovo vrijeme godinu dana prije odlazak u Međugorje u posljednji je trenutak otkazan. Tada je objašnjenje bilo da se krenulo u štednju. Nije situacija puno bolja ni sada, ali očito su se ove godine u klubu puno bolje pripremili i osigurali igračima i trenerima maksimalne uvjete za pripreme. Predsjednik Miroslav Gagro zbog toga je ove zime imao dodatni angažman.

- Ovakvim radom želimo pokazati da smo ozbiljan klub. Želimo igračima i trenerima pružiti maksimalne uvjete za rad kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva, u kojemu je jedini cilj ostanak u ligi. Sve svoje poslove usmjerili smo prema osiguranju ostanka. To je za klub, a sigurno i za igrače, sveti cilj - rekao je Gagro.

Trener Pacult sa suradnicima je u Međugorje poveo 25 igrača. U posljednji tren priključili su se novopridošli igrači Dejan Glavica, krilni napadač, koji je došao iz Varaždina, te Danijel Romić, nekadašnji junior Cibalije, koji je promijenio nekoliko klubova, u Mađarskoj (Kozarmmisleny, Pecsi, Vasas) i u Izraelu (Hapoel Katamon), a konačno je zaigrao u seniorskoj momčadi Cibalije. Među putnicima u Međugorje neće biti kapetana Frane Vitaića, Petra Mišića i Marka Kraljevića. Na posljednjeg, Kraljevića, trener Pacult više ne računa, a o razlozima izostanka ostale dvojice Gagro kaže:

- Procijenili smo, a i sami su igrači izrazili takvu želju, da će obojica ostankom u Vinkovcima bolje zaliječiti ozljede nego da putuju i da se upuštaju u rizik treninga. Obojica nam trebaju u nastavku prvenstva zdrava i sposobna nositi igru Cibalije. Jer samo zdravi i sposobni igrači mogu odgovoriti na zahtjeve koji su pred njima, a to je ostanak u ligi.

Na popisu su i svi ostali igrači koji su dovedeni da pomognu Cibaliji u proljetnom dijelu. Kakav je njihov trenutni status i hoće li potpisati ugovore?

- Svi igrači koji su dovedeni, dovedeni su s ciljem da nam pomognu. Svi su oni u rangu naših igrača ili nešto bolji, takva je procjena i trenera Paculta. Svi će oni danas (ponedjeljak) ili nakon povratka iz Međugorja potpisati ugovor s Cibalijom. Time bismo zaključili listu igrača, tako da sada na svim pozicijama imamo dva igrača sposobna odgovoriti zahtjevima koji su pred njima - zaljučio je predsjednik Cibalije.

Kako smo doznali neposredno prije, ugovore do kraja sezone potpisali su Danijel Romić, Toni Markić i Dejan Glavica.

Antun GRGIĆ
Popis igrača za Međugorje

Mladen Matković, Zvonimir Šubarić, Marko Ivkić, Ivan Zgrablić, Josip Tomašević, Luka Muženjak, Matej Karačić, Zvonimir Filipović, Marko Pervan, Edi Baša, Mate Crnčević, Luka Mijoković, Filip Žderić, Tomislav Čuljak, Vlatko Šimunac, Marko Mlakić, Matija Mišić, Marko Brekalo, Toni Tipurić, Toni Markić, Ivan Mastelić, Petar Rubić, Danijel Romić, Dejan Glavica i Krešimir Kelez

Zbog ozljeda nisu otišli Frane Vitaić i Petar Mišić, a Pacult više ne računa na Marka Kraljevića.

Cibalia 9. veljače igra s drugoligašem Goricom, a dva dana poslije s Čelikom iz Zenice

Možda ste propustili...

BJELIN SPAČVA VINKOVCI DOČEKUJE VARAŽDIN 1930

Pobjeda bi mogla donijeti Europu u Vinkovce

Najčitanije iz rubrike