Kultura
“VITEZ SLAVONSKE RAVNI”

Blanka Došen: Nije bilo lako zamijeniti Nives, ali pozornica mi je poznata
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

Poznata osječka pjevačica Blanka Došen nastupila je u utorak i srijedu, 17. i 18. siječnja, u predstavi “Vitez slavonske ravni” Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Tumači ulogu pjevačice na dvoru grofa Pejačevića, koja traje samo nekoliko minuta, ali je specifična i zahtjevna.

Nakon predstave zamolili smo ju da s nama podijeli svoje dojmove.

“Nije jednostavno nastupiti u ovoj ulozi nakon što ju je interpretirala Nives Celzijus. Jer, nakon nje, ljudi mnogo očekuju. No, nas dvije smo različite osobe i svaka od nas tumači ovu ulogu na svoj način. Ipak, zadovoljna sam, bilo je dobro, iako je prvi put uvijek najteže. Zadovoljna sam i reakcijama publike koja me nagradila pljeskom. Ukratko, bilo je to veselo i zanimljivo iskustvo”, kaže Blanka Došen.

Naša sugovornica dodaje da ulogu treba još dorađivati, pa će izvedba biti još bolja. Inače, Blanki Došen ovo nije prva uloga u kazalištu. Naime, ona je uz svoju solističku karijeru jedno vrijeme bila članica ansambla Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Nakon duže stanke, ponovno je dio osječkog ansambla, ali sada ne opernog, nego dramskog.

Suradnja s osječkim kazalištarcima veseli ju, jer mnogi od glumaca njezini su prijatelji s kojima sada i poslovno surađuje. Stoga se, ističe naša sugovornica, suradnja na predstavi “Vitez slavonske ravni” nastavlja u ovoj kazališnoj sezoni, a u predstavi će nastupiti ponovno već početkom veljače.

Vesna LATINOVIĆ

veljača

NOVI NASTUPI U OVOJ PUSTOLOVNOJ KOMEDIJI

Dobitnica Porina 2016. godine

Blanka Došen poznata je osječka pjevačica tamburaške i starogradske glazbe. Pjeva od svoje treće godine. Na brojnim festivalima izvodila je skladbe tamburaške glazbe, no njezina velika ljubav su starogradske pjesme. To je potvrdila izdavanjem nekoliko nosača zvuka s pjesmama iz tog žanra. Dobitnica je i prestižne glazbene diskografske nagrade Porin 2016. godine za najbolji album folklorne glazbe “Starogradski biseri”.

Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

Najčitanije iz rubrike