Osijek
VAL DOBROTE ŠIRI SE OSIJEKOM

Osječani za sat vremena donijeli 200 jakni, među njima i gradonačelnik
Objavljeno 13. siječnja, 2017.

Potaknute idejom građana Zagreba, koji su na facebook-stranici “Portal dobrote” pokrenuli akciju “Jakna za drugoga”, dvije Osječanke, Petra Vuka i Margareta Krivić, pozvale su Osječane da se uključe u ovu hvalevrijednu i humanu akciju.

A naši su sugrađani jučer, u manje od sat vremena, u Županijsku ulicu 28 donijeli čak dvije stotine jakni i pokazali da se val dobrote širi Osijekom. Akciju je podržao i u nju se aktivno uključio prvi čovjek grada, gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je na svom facebook-profilu napisao: “Donio sam jaknu koju više ne koristim, ali mislim da je još uvijek u dobrom stanju i da će pomoći onima koji materijalno nisu u zavidnoj situaciji, no to nije razlog da im ove temperature daleko ispod ništice budu teže no što već jesu. Pozivam sve vas da postupite na isti način i da pokažemo da u Osijeku kuca veliko zajedničko srce.”

Naravno, bilo je i onih kojima jakne trebaju, a to je i svrha ove akcije. Naša sugovornica dodaje da se akcija nastavlja idući tjedan. “Pozivamo građane da do petka, od 16 do 19 sati, donesu jakne koje više ne nose ili uzmu jednu jaknu ako im je potrebna. Također, mogu donijeti kapute, šalove, kape, rukavice, džempere, zimske cipele, sve što može ugrijati. Sve što bude višak, proslijedit ćemo Centru za beskućnike, Caritasu i ljudima u potrebi u Baranji”, poručuje Petra Vuka te zahvaljuje gradonačelniku koji im je ustupio prostor na tjedan dana za ovu humanitarnu akciju. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike