Regija
HUMANITARNA AKCIJA „USREĆIMO DJECU“

Maratonac Goran Draksler podijelio stotinjak poklona
Objavljeno 24. prosinca, 2016.

Vezani članci

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „PROSINAC U SLATINI“

Nagrađeni autori motiva za jednogodišnje suvenire

SLATINA

I mali vatrogasci dobili darove

SLATINA

Mladež HDZ-a darivala potrebite

SLATINA - „Usrećimo djecu“ naziv je humanitarne akcije koju je proteklog tjedna u Slatini organizirao i proveo maratonac Goran Draksler. Taj član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine odlučio je prodati majice koje dobio od organizatora i sponzora brojnih memorijalnih maratona na kojima je sudjelovao diljem Hrvatske i u susjednim zemljama. Majice je prodavao po simboličnoj cijeni od 20 kuna, a dobivenim novcem kupio je poklon-paketiće za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Tako je u  sklopu Božićnog sajma kod gradske fontane postavio štand, na kome je s volonterima prodao sedamdesetak majica. 
Goran je sudjelovao na ukupno 99 memorijalnih maaratona, ali kaže da pamti svaki pretrčani kilometar i da dobro poznaje svaku majicu, jer za svaku ga vežu neke uspomene. Posebno mu je draga majica koja ga podsjeća na lanjski ultramaraton Tovarnik – Sarajevo „Ususret Svetom Ocu papi Franji“. – Tada smo za tri dana pretrčali 271 km, primio nas je vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić, a sljedećeg dana bili smo na misi sa 70.000 vjernika na stadionu Koševo. To se doista događa jednom u životu, ispričao nam je ponosno Goran.
Ipak, želja da pomogne usrećiti mališane čiji roditelji to ne mogu učiniti bila je jača i na Goranovu štandu danas je (petak), umjesto majica,bilo stotinjak poklon-paketića za djecu. Premda to nisu mogli biti pokloni velike vrijednosti, veselju najmlađih nije bilo kraja. Još jednom pokazalo se da poklon od srca uvijek obraduje, bez obzira na njegovu materijalnu vrijednost. 

Petar Žarković

Možda ste propustili...

DONACIJA OBITELJI SMILJANIĆ I ZELIĆ

“Jaglaci” dobili novi dom

PRI KRAJU OBNOVA CRKVE APOSTOLA SV. PETRA I PAVLA U KUĆANCIMA

Posveta na dan proslave 800 godina Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIZ DEMOGRAFSKIH MJERA OPĆINE NA GRANICI

Za opstanak Tovarnika i Ilače razmišljaju o novim poticajima

2

VINKOVCI PROSLAVILI DAN GRADA

Gradilišta vrijedna 1,1 milijardu kuna

3

“NE” IZVJEŠĆU DVORCA

Zamjerili gubitak, bespravnu gradnju na vikendici, kaznu