Regija
ZA KUĆU SRETNIH CIGLICA

“Tehničari” obradovali vršnjake darovima koje su željeli dobiti
Objavljeno 20. prosinca, 2016.

SLAVONSKI BROD - Učenici slavonskobrodske Tehničke škole pokazali su humano i prijateljsko lice darujući svoje vršnjake, korisnike Kuće sretnih ciglica. Odazvali su se, naime, na akciju Solidarnost na djelu, kao jednu od aktivnosti projekta Goo Be Cool. Vjeroučiteljice Marija Šaf i Andrea Rašić te nastavnik Ivan Bitunjac motivirali su učenike da u dogovoru s Renatom Puljko, ravnateljicom Centra za pružanje usluga u zajednici, prikupe upravo one darove koje su mladi stanovnici Kuće sretnih ciglica poželjeli.

- Svaki razred odabrao je ispuniti neku od želja pa su na panou prikazali “zid sretnih ciglica” i naveli što će svaki od razreda darovati svojim vršnjacima, a “Plavi mravi”f, članovi volonterskog kluba Tehničke škole, darove su i uručili - kazao je Bitunjac.

Veliko je zadovoljstvo nekoga obradovati, posebno one koji su bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kažu učenici, uključeni u projekt Goo Be Coll posvećen razvijanju građanskog odgoja i obrazovanja, poduzetničkih kompetencija i uključivanja učenika u kulturni život sredine u kojoj žive.

- Budući da u gradu postoji mnogo djece i udruga koje su u potrebi, ove smo se godine odlučili za Kuću sretnih ciglica. S popisa njihovih želja, neki su razredi nabavili mušku kozmetiku, neki društvene igre, školski pribor, slatkiše... Odaziv učenika bio je sjajan i već su pitali hoćemo li dogodine akciju ponoviti - kazala je Anreda Rašić.

- Moj razred prikupio je higijenske potrepštine za djevojčice. Drago mi je da sam vidjela prostor u kojem žive djeca Kuće sretnih ciglica te da se zaposleni doista trude toj djeci pružiti toplinu i osjećaj doma koji oni nemaju - kazala je Iva Stanić, učenica 3. razreda. Slično razmišlja i njezina školska kolegica Ines Perković, koja dodaje kako će nakon posjeta Kući sretnih ciglica više cijeniti svoju obitelj i ono što joj pružaju.

Ravnateljicu Puljko, kao i korisnike Kuće sretnih ciglica, posebno raduje činjenica što mladi pomažu mladima.

- Lijepo smo se družili, napričali se, zahvalili im na lijepim darovima - veli ravnateljica, zahvalna i ostalima koji su se sjetili pedesetak štićenika Kuće sretnih ciglica, od kojih je 11 stalnih korisnika i 41 u poludnevnom boravku. Posjetili su ih, kaže, i učenici škole “Milan Amruš” za djecu s intelektualnim poteškoćama, za danas (utorak) svoj su dolazak najavili i brodski gimnazijalci, a redovito se javljaju i tvrtke koje žele pomoći ovoj ustanovi.

- Lijepo je što ima toliko ljudi koji nas prate i žele pomoći onima koji su najugroženiji, a naša djeca su, nažalost, među njima - kazala je Puljko, zahvaljujući svima. Marija Radošević

Marija RADOŠEVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike