Crna kronika
TRAGEDIJA U POŽEŠTINI

U naletu na stup
smrtno stradao
mladi vozač (24)
Objavljeno 4. prosinca, 2016.

NOVI BEŠINCI

Unatoč policijskim apelima te pojačanim kontrolama koje su usmjerene na alkohol i brzinu, nastavljaju se cestovne tragedije u požeškom kraju. Posljednja se tragična nesreća koja je je bila kobna za 24-godišnjaka dogodila za vikend u noćnim satima.

Sasvim sigurno, prebrza vožnja jedan je od uzroka tragedije koja se oko 22.50 sati dogodila u mjestu Novi Bešinci, 15-ak kilometara sjeverno od Požege. Mladi je vozač, doznajemo iz Policijske uprave požeško-slavonske, sjedio za upravlječem automobila Audi 80 požeških registracijskih oznaka, koji se kretao iz smjera Vetova prema Kaptolu. U jednom je trenutku zbog još neutvrđenih razloga na ravnom dijelu prometnice vozač izgubio nadzor nad upravljačem automobila. Audi je počeo “plesati” po cesti, da bi potom sletio s ceste i snažno se zabio u betonski stup javne rasvjete. Automobil se na kraju, zbog inercije, zaustavio na oranici uz rub kolnika. Od zadobivenih teških ozljeda mladi je vozač preminuo na mjestu nesreće.

– Čuo sam tup udarac i odmah sam znao da je riječ o prometnoj nesreći. Pozvao sam djecu, nakon čega smo brzo istrčali van pomoći, no, nažalost, neuspješno. Mladić koji je sjedio u automobilu bio je mrtav - prepričava mještanin u blizini čije se kuće dogodila nesreća. Da je auto išao brzo svjedoči betonski stup koji je od udarca izvaljen iz zemlje i držao se samo na žicama. Automobil je gotovo puknuo napola.

Mještani su odmah o nesreći obavijestili policiju i hitnu pomoć, a na mjesto nesreće pri su stigli vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaptol. Nakon što je liječnik hitne pomoći konstatirao smrt mladog vozača, očevidna ekipa Policijske uprave požeško-slavonske obavila je očevid koji je trajao do 1.50 sati u nedjelju. Za to vrijeme cesta između Kaptola i Vetova bila je zatvorena za sav promet koji je preusmjeravan na alternativne prometne pravce. Policija nastavlja istragu kojom bi se trebalo doći do točnih uzroka ove cestovne tragedije.

Na žalost, raste crna bilanca u ionako rekordnoj godini na prometnicama Požeško-slavonske županije. Broj mrtvih porastao je na 12 i opet je poginula mlada osoba. Evidentno je da je subotnjoj nesreći kumovala prebrza vožnja, a je li kod vozača bila prisutna i povišena koncentracija alkohola doznat će se nakon okončanja policijske istrage.

AGM Kruna
NESREĆA I U ZADRU

Drugi se 24-godišnjak s teškim ozljedama bori za život u zadarskoj bolnici. Kako doznajemo iz Policijske uprave zadarske, nesreća se dogodila u nedjelju oko 4.20 sati na Putu Nina u Zadru. Mladić je vozio automobil kada je, zbog za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s ceste i udario u zid. On je u kritičnom satnju prevezen u bolnicu, dok je djevojka koja je s njim bila u automobilu lakše ozlijeđena.

POJAČANE KONTROLE POLICIJE

Policijska uprava požeško-slavonska i dalje će pojačano nadzirati promet, pogotovo u noćnim satima tijekom vikenda, jer se većina ovogodišnjih cestovnih tragedija dogodila upravo tada. “Pozivamo vozače da ne sjedaju za upravljače svojih vozila ako su konzumirali alkohol. Na taj ćete način spriječiti cestovne tragedije”, navodi se u priopćenju PU.

istraga

JOŠ SE NE ZNAJU TOČNI UZROCI TRAGEDIJE

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike