Kultura
“PAROVI”, PREMIJERA TEATRA GAVRAN

Osječanka Sara Moser
prvi put u društvu
iskusnih kolega glumaca
Objavljeno 28. studenog, 2016.

ZAGREB

U maloj dvorani KD Lisinski u nedjelju je premijerno izvedena predstava “Parovi” u produkciji Teatra Gavran iz Zagreba. Autor teksta je poznati i najplodniji hrvatski književnik Miro Gavran, redatelj predstave je Robert Raponja, a scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek. U predstavi glume Ana Vilenica, Mladena Gavran, Ivan Glowatzky, Ivica Jončić, Jakov Gavran i Sara Moser, mlada osječka glumica, kojoj je ovo prvi veći kazališni projekt s eminetnim glumcima. Izbor glazbe djelo je Nevena Zebića, scenski pokret osmislila je Sanela Janković Marušić, oblikovatelj svjetla je Mario Vnučec, oblikovatelj tona Neven Zebić, a šminka je djelo Zdenke Mihelj.

U, kažu organizatori, najambicioznijoj predstavi Teatra Gavran u proteklih četrnaest godina, šest glumaca sudjeluju u atraktivnim suvremenim pričama koje se tiču svakoga od nas. Majstorski dijalozi i dojmljiv karakteri nekoga će nasmijati, nekoga rasplakati, ali nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ovaj Gavranov tekst do sada je premijerno postavljen u Litvi i Makedoniji, a od sada napokon postaje dostupan i hrvatskim gledateljima. Riječ je o šest priča koje se uzajamno isprepleću, a svaki glumac igra četiri uloge. Autor gledatelje tako upoznaje s 24 lika u različitim aspektima muško-ženskih odnosa, koja su Gavranovom najdražom temom.

Ovo je Raponjina 14. režija prema Gavranovom tekstu, a njihove predstave znale premašiti i pedeset, pa i stotinu, izvedbi. D.Kć.

Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

Najčitanije iz rubrike