Sport
ZORAN ZEKIĆ:

Derbiji pokazuju da Osijek nije na razini najboljih
Objavljeno 28. studenog, 2016.

Vezani članci

PORAZ OSIJEKA U DERBIJU

Vratar Mikulić darivao Dinamo

OSJEČKI NOGOMETAŠI RAZOČARANI

Vojnović: Protiv Dinama nismo bili podređeni

"VATRENI" UVOD U DERBI

Na dravskom mostu obješen Dinamov lijes

Trener Osijeka Zoran Zekić nije bio nezadovoljan partijom koju je pružila njegova momčad, ali je bio nesretan zbog načina na koji su primljeni pogoci.

- Prvi pogodak nepotrebno je i komentirati, a kod drugog smo vrlo naivno jurnuli u napad, što momčad poput Dinama zna kazniti. Inače, prvo poluvrijeme odigrali smo dobro, čak smo ponekad bili malo i preotvoreni. Pametno smo ih razvlačili po bokovima, imali smo dobrih ubačaja, ali nismo ih kvalitetno plasirali. I onda nam se na samom kraju prvog dijela dogodi pogodak koji mora pogubno djelovati na karakter momčadi. U poluvremenu nisam imao što prigovoriti igračima, a bili smo u rezultatskom zaostatku. Dogovorili smo se tijekom odmora da ne srljamo, nego da budemo strpljivi. No, brzo smo primili pogodak i nakon toga bilo je teško vratiti se. Probali smo mijenjati i sustav igre, ali i ta zamisao nam je brzo propala zbog crvenog kartona. Sad nam ostaje okrenuti se Kupu protiv Slaven Belupa i pokušati proći u polufinale - rekao je na početku Zekić.

Osijek je izgubio još jedan derbi i opet nije postigao pogodak?

- Derbiji pokazuju da još nismo na razini najjačih hrvatskih momčadi, ali mislim da smo napredak napravili. Neću očajavati zbog poraza jer nemam vremena.

Uoči susreta puno se pričalo o suđenju. Kako je Zekić doživio arbitražu u tom susretu?

- Nema potrebe razgovarati o tome nakon pogrešaka koje smo mi napravili u igri. Mogu pričati o isključenju jer se dogodilo neposredno ispred mene. Boban je zakasnio u startu koji je bio oštar, no prije toga bio je prekršaj na njemu koji nije suđen.

Susretu je nazočio i hrvatski izbornik Ante Čačić. Znači li to da u redovima Osijeka ima poneki kandidat za reprezentaciju?

- Nisam imao prilike razgovarati s izbornikom, ali ako je bilo koji naš igrač u njegovim planovima, bit će nam to veliko zadovoljstvo - zaključio je Zekić.

Bugarski stručnjak na klupi Dinama Ivajlo Petev imao je razloga za zadovoljstvo.

- Mislim da je susret opravdao epitet derbija. Ovo je vrlo važna pobjeda za nas. U prvom poluvremenu bili smo malo sporiji u predaji lopte, što smo u nastavku susreta popravili. Zadovoljan sam jer smo pobijedili teškog suparnika na njegovu terenu.

Je li nastup u Gradskom vrtu bio najbolja utakmica Dinama otkako je on na klupi?

- Dobro smo igrali, ali ja sam perfekcionist i smatram da Dinamo može i mora igrati bolje. Osijek je dobra momčad koja se meni sviđa i zato su ovi bodovi jako važni za nas uoči završnice jesenskog dijela prvenstva - rekao je na kraju Petev. D.Keler

DRES ZA ROBERTA

Uoči susreta u VIP loži stadiona u Gradskom vrtu priređena je i mala svečanost. Trener osječkog prvoligaša Zoran Zekić uručio je bijelo-plavi dres velikom navijaču Osijeka iz Svetog Đurđa Robertu Biroviću.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike