Novosti
ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SLAVONIJU

Uhvaćen ubojica iz Koške: Mladić maloljetnicu ubio zbog ljubomore
Objavljeno 8. studenog, 2016.
Dvadesettrogodišnjaka se sumnjiči za teško ubojstvo za koje je predviđena najmanja kazna od 10 godina zatvora

Vezani članci

UBOJSTVO U KOŠKI POTRESLO SLAVONIJU

Srednjoškolka iz Ordanje ubijena hladnim oružjem

Zbog ubojstva sedamnaestogodišnje Anu B. iz Koške, uhićen je njezin dečko, 23-godišnji Našičanin Matej Š.

Kako je na izvanrednoj konferenciji za novinare u utorak u Osijeku rekao Tomislav Gall, voditelj Sektora općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske, 23-godišnjak je uhvaćen nakon žurne istrage koju su proveli PU osječko-baranjska, Ravnateljstvo policije i zamjenica županijskog državnog odvjetnika.

- Istragom je utvrđeno kako je 23-godišnjak 6. studenoga, nakon kraće verbalne rasprave s maloljetnicom, zadao više ubodnih i reznih rana, zbog čega je preminula u blizini kolodvora u Koški. Istražujući motiv utvrdili smo da su maloljetnica i 23-godišnjak bili u vezi te da je motiv ubojstva najvjerojatnije ljubomora - kazao je Gall.

U utorak je 23-godišnji Matej Š. predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske, a do sada nije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.

Odmah na početku konferencije za medije Tomislav Gall je istaknuo da je prema zakonu istraga koja se provodi u vezi s maloljetnim osobama tajna, kao i sam postupak provođenja istrage, te je zamolio medije za razumijevanje, jer nije mogao odgovarati na sva postavljena pitanja.

Naime, ostala su bez odgovora pitanja je li nestanak djevojke bio prijavljen, te gdje je točno uhićen ubojica. Gall je mogao samo reći da je uhićen na području PU osječko-baranjske, te da se nije sam predao policiji, nego je do njega dovelo kriminalističko istraživanje.

Dvadesettrogodišnjaka se sumnjiči za teško ubojstvo za koje je predviđena najmanja kazna zatvora od deset godina pa do dugotrajnog zatvora.

Prema neslužbenim podacima na gornjem dijelu tijela nesretna je djevojka imala desetak uboda, a onaj na vratu bio je koban.

Podsjetimo, nesretnu Anu B. u krvi su u ponedjeljak mještani Koške oko 7 sati pronašli naslonjenu na zid u sjedećem položaju, u blizini željezničkog kolodvora. Odmah je pozvana policija, ali je službeno potvrđeno da je djevojka ubijena tek nakon što je obavljena obdukcija.

Svi su mladi stanovnici ovog slavonskog sela o 17-godišnjakinji rekli da je bila mirna, draga i povučena, te da nije nikada bila problematična.

Mještani Koške nisu mnogo znali o njoj i njezinoj obitelji koja se tek prije godinu dana doselila u mjesto, u dio koji se zove Ordanja. Njezini roditelji nisu htjeli davati nikakve izjave.

Iako je navedeno da je Ana B. srednjoškolka, pokazalo se kako to nije točno, jer je lani upisala prvi razred srednje škole u Našicama, no u školu nikada nije došla.

Na mjestu gdje je pronađeno tijelo Ane B., kao tužni podsjetnik okrutnog zločina, u utorak je gorio samo jedan lampion. Lampioni su bili postavljeni i na prozor njezine obiteljske kuće.

Sandra LACIĆ
MUP: POLICIJSKA UPRAVA POSTUPILA JE SUKLADNO ZAKONU

Sve je novinare iznenadilo što Policijska uprava osječko-baranjska nije izvijestila javnost o ubojstvu maloljetnice. Na naš upit zašto se to dogodilo iz MUP-a, odgovaraju: “Sukladno zakonskim i podzakonskim propisima, policija izvješćuje javnost, između ostaloga, i o počinjenim kaznenim djelima i provedenim kriminalističkim istraživanjima, poštujući pritom činjenicu da iznošenje informacija u javnost nema štetnog utjecaja na daljnji tijek izvida kaznenih djela, a posebno uzimajući u obzir odredbe o klasificiranim podacima. U slučaju iz vašeg upita, u kojem su postupali policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske upravo je postojala takva činjenica, odnosno za vrijeme obavljanja očevida nije bilo moguće utvrditi o kakvom je događaju riječ, odnosno zbog kojih je okolnosti nastupila smrt ženske osobe. Sukladno opisanom, a nakon što je završen očevid te nakon što je policijska uprava zaprimila upite novinara o događaju, policijski su službenici nakon konzultacija s nadležnim državnim odvjetništvom novinarima pružili prvu informaciju o događaju”. Kako dalje dodaju, u opisanom događaju Policijska uprava osječko-baranjska postupila je sukladno zakonskim propisima i pravilima policijske struke.

Možda ste propustili...

OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA RAKETIRANJA ZAGREBA

Položen vijenac za stradale civile

ISTRAŽIVANJE OPSERVATORIJA ZA DIGITALNE MEDIJE

U teorije zavjere najviše vjeruju glasači Mosta

MOŽE SE DRŽATI POD KONTROLOM

Oko 200.000 osoba u RH pati od astme