Mozaik
BALKANSKA MEKA ZA ODRASLE

Provokativni Bestiarumovi performeri razbijaju tabue
Objavljeno 27. listopada, 2016.

Nakon što su pretprodajne ulaznice razgrabljene, peto izdanje zagrebačkog Bestiaruma, najvećeg fetish art festivala u regiji, i dalje privlači nove posjetitelje pomaknutim programom kakav se u noćnom životu Hrvatske rijetko može iskusiti! Svjetski DJ-evi, iznimni performeri, kreativni ambijent i raspoložena publika neki su od najjačih aduta ovog događaja kojeg su specijalizirani svjetski fetiš mediji već proglasili balkanskom mekom za odrasle, kakvu ne treba propustiti.

U subotu, 29. listopada, industrijski kompleks Jedinstvo na Prisavlju (klubovi Močvara i Pogon) transformirat će se u prostor koji razbija tabue; organizatori najavljuju ambijent crkve u kojoj će se s oltara Bestiarumovim hodočasnicima obraćati body art performeri iz Australije, Španjolske, Njemačke, Švicarske i Hrvatske! Uz svaku pravu crkvu dolazi i groblje pa će se xxx kinorepertoar moći konzumirati u ambijentu kakav se doslovce isproba samo jednom u životu (ili – poslije života?)! Tik pred Noć vještica, ovo je odlična prilika da iskušate vlastiti pogreb!

Ako vam nije do izležavanja u lijesovima, vaše će noge na plesnom podiju paliti DJ Rafa Nunes iz Brazila, proglašen najboljim fetiš DJ-em 2015., DJ Rydel iz Nizozemske te DJ End i ženski duo Nuns with Guns iz Hrvatske. Vrhunce izvedbenog programa obilježit će mračni princ australske boyleske Raven, zločesta tamnoputa gošća londonskih Torture Garden partyja Missa Blue, fleksibilna baskijska trapezistica Leire Mesa, te hrvatski Tricycle Trauma nad oltarom razapet u lancima.

Posjetitelje očekuje modna revija domaćih dizajnera koji se natječu za Bestiarum Catwalk Award, ali i fashion show jednog od najpoznatijih svjetskih brendova lateks mode House of Harlot (dizajnerica Iris Trika). Bestiarumov dungeon s BDSM spravama nudi poligon za pomalo inkvizicijsku igru u kojoj publika može isprobati klupu za bičevanje, Andrijin križ, kaveze i slične metode kontrole, a švicarski gost Charles Monroe pokazat će kako klasični spanking dodatno zagrijati uporabom svijeća.

Kao i svi ugledni svjetski partyji sličnog tipa, i Bestiarum ima obvezan fetish/fantasy dress code, što znači da svi posjetitelji sudjeluju u najneobičnijim verzijama “sebe”, pri čemu je svaki pomak od svakidašnjice ne samo dobrodošao, nego je i obvezan!

Bez prikladno maštovitog outfita ulazak nije moguć, a kako su se trudili neki od posjetitelja prošlogodišnjih izdanja, a da bi prošli stroga ulazna vrata, možete provjeriti u galerijama dostupnim na www.bestiarum.com.hr. Riječ je o iznimno liberalnom prihvaćanju različitih outfita pa zbog poštivanja privatnosti na stranicama možete vidjeti isključivo one posjetitelje koji su pristali na fotografiranje. Na Bestiarumu je inače svako snimanje zabranjeno, čime se jamči diskrecija!

Ulaznice za ovaj najprovokativnijih hrvatski party prodaju se u Octopus Piercing & Tattoo Studiju (Gundulićeva 31), ili putem bankovnih uplata. Aktualna cijena ulaznice je 140 kuna, dok će na dan događaja iznositi 170 kuna.

Narcisa VEKIĆ

Svjetski DJ-evi, iznimni performeri, kreativni ambijent i raspoložena publika najjači su aduti

Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

Najčitanije iz rubrike