Regija
RAZILAŽENJE U MIHOLJAČKOM HSS-U

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Kožić ostaje uz HDSSB i HSP
Objavljeno 27. listopada, 2016.

Vezani članci

UZDRMAN OPSTANAK GRADSKE VLASTI

HSS izišao iz koalicije s HDSSB-om, ne želi izbore

DONJI MIHOLJAC - HSS-ova odluka da službeno okonča troipolgodišnju koaliciju s HDSSB-om i HSP-om prouzročila je i razilaženje među vijećnicima te stranke u Gradskom vijeću Donjeg Miholjca. Predsjednik Gradskog vijeća iz redova HSS-a Ivica Kožić, odlučan je da neće poštivati odluku Skupštine svoje stranke i da će do kraja mandata ostati uz partnere.

- Čovjek sam velikog životnog iskustva koji jednako poštuje i vladajuće i oporbu i ne pada mi na pamet sada provoditi nečije hirove koji su se u mojoj stranci radili meni iza leđa. Budući da smo na početku mandata ušli u vladajuću koaliciju u kojoj smo preuzeli i određene obveze, iz osjećaja odgovornosti prema partnerima, biračima i svim našim građanima ovaj započeti posao želim odraditi do kraja, i neću podržati odluke svoje stranke - kaže odlučno Kožić, poručujući da se ne boji sankcija stranke iz koje je zbog svega spreman i istupiti prije bilo kakvih stegovnih mjera.

Kaže da ga je već na Skupštini stranke nemalo iznenadio prijedlog koji se našao na dnevnom redu o glasovanju za izlazak iz vladajuće koalicije, koji nije želio podržati, te da ne podržava ovakvu odluke pola godine prije izbora, posebice zbog činjenice da je na području Donjeg Miholjca HSS tek u ovom mandatu uspio konsolidirati redove i ostvariti odličan rezultat s tri vijećnika u Gradskom vijeću. Strahuje da će se ovakav potez sigurno nepovoljno odraziti na uspjeh stranke na lokalnim izborima iduće godine, jer ne šalje dobru poruku biračima o vjerodostojnosti stranke.

Prvi čovjek donjomiholjačkog HSS-a Vlatko Mikolašević, upoznat je sa stajalištem člana svoje stranke i bivšeg predsjednika ogranka, kojeg je upravo on naslijedio na stranačkim izborima u siječnju ove godine.

- Istina je da ova koalicija u Donjem Miholjcu zapravo ne funkcionira već dvije godine, otkako je HSS gradskoj vlasti podnosio amandmane na proračune, a oni se velikim dijelom nisu uzimali u obzir pa je i ova odluka zapravo izraz nezadovoljstva velike većine našeg članstva, koju smo mi odlučili poštovati. To što se predsjednik Vijeća Ivica Kožić opredijelio zastupati vlastite, a ne interese stranke, isključivo je njegova odluka, no to ne znači i da je došlo do raskola u donjomiholjačkom HSS-u u kojem članovi, kao i većina građana, već dugo primjećuju da stvari u gradu i njegovim tvrtkama ne funkcioniraju kako treba, da se problemi ne rješavaju i da se nezadovoljstvo samo gomila - kaže Mikolašević, koji očekuje da nakon ovog poteza Kožić sam istupi iz stranke kako ga nadležna stranačka tijela zbog njegovih postupaka ne bi bila prisiljena suspendirati. Lidija Aničić

Kožić kaže da se ne boji sankcija stranke iz koje je spreman i istupiti

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike