Crna kronika
KOBNE OZLJEDE U BEKTEŽU

Biciklist umro u bolnici nakon naleta pijanog vozača
Objavljeno 25. listopada, 2016.

BEKTEŽ - Šezdesetjednogodišnji biciklist poginuo je u prometnoj nesreći u nedjelju oko 18.50 u Bektežu, kod Kutjeva.

Kako doznajemo iz Policijske uprave požeško-slavonske, nesreća se dogodila jer 25-godišnji vozač Volkswagen Golfa, pod utjecajem 0,70 promila alkohola u krvi, pri pretjecanju nije ostavio dovoljan razmak između svog vozila i neosvijetljenog bicikla, kojim je bez reflektirajućeg prsluka upravljao 61-godišnjak.

- U jednom trenutku došlo je do udara automobila u bicikl, zbog čega je 61-godišnji biciklist pao na kolnik i teško se ozlijedio. Zbog težine ozljeda ubrzo je preminuo u Općoj županijskoj bolnici Požega. Protiv 25-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - doznajemo od Nikoline Janović iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Prema neslužbenim informacijama, mladi vozač kretao se Golfom prema Kuli, a nesreća se dogodila na izlazu iz Bekteža.

U Požeštini se proteklog vikenda dogodila i jedna prometna nezgoda s lakše ozlijeđenom osobom, u Kutjevu, u Messnerovoj ulici, te jedna prometna nezgoda s materijalnom štetom u mjestu Dobrovac. Na Trgu Svetog Trojstva u Požegi zabilježen je bijeg s mjesta prometne nesreće.

U posljednjih mjesec dana hrvatske prometnice bile su kobne za pet biciklista. To je još jedno upozorenje i apel policije vozačima bicikala, kao ugroženoj skupini u prometu, ali i ostalim sudionicima u prometu, da pripaze na prometne propise. Bicikliste se moli da u večernjim i noćnim satima te za slabije vidljivosti (primjerice zbog magle) obavezno na sebi imaju reflektirajući prsluk te prednja i stražnja svjetla na biciklu. Tako će biti vidljivi vozačima automobila i drugih motornih vozila.

Sandra LACIĆ

problem za vozače

BICIKLI PO NOĆI TREBAJU BITI OSVIJETLJENI

5

biciklista poginulo je na hrvatskim prometnicama u posljednjih mjesec dana

Možda ste propustili...

NA OSJEČKOM PODRUČJU U VOZILU PRONAĐENA MRTVA OSOBA

Neprilagođena brzina i nevezivanje pojasom uzroci pogibije 42-godišnjeg vozača

U ZAGREBAČKOM NASELJU PEŠČENICA

Eksplozijom do bankomata

Najčitanije iz rubrike